Αυτοψία: Η σεξουαλική παρενόχληση στην Ελλάδα

Απόψε, στις 23:50 στον Alpha.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε βάρος του Οσκαρικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση, πολλές γυναίκες σε Αμερική και Ευρώπη έσπασαν τη σιωπή τους. Οι γυναίκες αυτές τόλμησαν να μοιραστούν και τις δικές τους ιστορίες. Μίλησαν για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον εργασιακό τους χώρο όταν άνδρες, σε θέσεις ισχύος, τους ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προχωρήσουν στην καριέρα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στο κόστος που πλήρωσαν όταν είπαν «Όχι».

Αυτήν την Πέμπτη, στην εκπομπή «Αυτοψία», τέσσερις  γνωστές  Ελληνίδες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους σπάνε τα ταμπού και μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ για τη σεξουαλική παρενόχληση. Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, μοιράζονται τον δικό τους οδηγό επιβίωσης, σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, πως στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και περιγράφει τις διαστάσεις του φαινομένου στα ΜΜΕ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου -δύο φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης – μιλά για το τι συμβαίνει στον Αθλητισμό αλλά και τον Δημόσιο Τομέα όπου εργάστηκε.

Η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, που πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτικά σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, μιλά για την προσωπική της εμπειρία και απαντά στο ερώτημα  «αν υπάρχουν και Έλληνες ‘Γουάινσταϊν’».

Τέλος, η πρωταθλήτρια στίβου Φανή Χαλκιά μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση στα γήπεδα αλλά και τα social media.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Αυτή την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 23:50, στον Alpha.