Αυτοψία: Όλη η αλήθεια γύρω από τους πλειστηριασμούς

Αυτοψία

Βγαίνουν στο «σφυρί» οι πρώτες κατοικίες; Ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν κάθε Τετάρτη τους πλειστηριασμούς των ακινήτων; Πότε έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;

Απόψε στις 23:20, η κάμερα της εκπομπής Αυτοψία καταγράφει καρέ –καρέ τη μάχη που γίνεται κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της χώρας και ο Αντώνης Σρόιτερ μιλά με   όλους τους  πρωταγωνιστές της.

Οι ακτιβιστές:

Ο Λεωνίδας και ο Ηλίας Παπαδόπουλος, που πρωταγωνιστούν στα επεισόδια, καταγγέλλουν τη δράση «κυκλώματος» συμβολαιογράφων που λυμαίνονται τους πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα.

Οι συμβολαιογράφοι:

Παρά τις κινητοποιήσεις, πηγαίνουν κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία για να εκτελέσουν προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Καταγγέλλουν πως υφίστανται βία και προπηλακισμούς.

Τα θύματα:

Πήραν δάνειο, χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση και έχασαν το μοναδικό τους σπίτι. Ο Βασίλης Σκοπελίτης από την Νίκαια και η Μαίρη Ορφανού από το Περιστέρι, μιλούν για  τον εφιάλτη που δεν έχει τέλος. Περιγράφουν σκηνές από το μέλλον, με δικαστικούς επιμελητές και  αστυνομικούς να τους απομακρύνουν μέσα από το σπίτι που έχτισαν με ιδρώτα.