Αυτοψία: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει στον Αντώνη Σρόιτερ

Αντώνης Σρόιτερ

Γιατί η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια και πότε θα βγει; Ποιος έφερε το ΔΝΤ στη χώρα μας; Ποια είναι η εθνική στρατηγική για να επιστρέψει η ανάπτυξη; - Απόψε στις 23:30 στον Alpha!

Λίγες ημέρες αφότου συμπληρώθηκαν 7 χρόνια μνημονίου για την Ελλάδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στον Αντώνη Σρόιτερ και την Αυτοψία για την πορεία του δημόσιου χρέους και υπερασπίζεται το πρόγραμμα PSI, λέγοντας πως απέφερε στην Ελλάδα όφελος 200 δις ευρώ και πως δεν ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε επηρέασε τις συντάξεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά για όλους και για όλα: Εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι με τους χειρισμούς της η χώρα δεν θα βγει ποτέ από τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, κατηγορεί πρώην Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ δεν ψήφισαν το 1ο μνημόνιο, ψήφισαν με ενθουσιασμό το 3ο.

Επίσης, κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι απέδωσε βάσει των δυνατοτήτων του.

Τι λέει για τον Αντώνη Σαμαρά και πώς βαθμολογεί τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υπουργούς; Γιατί χαρακτηρίζει το υπουργείο Άμυνας χώρο μίζας και ρεμούλας;

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει πως η επιστροφή στη δραχμή θα προκαλούσε εμφύλιο, ενώ ανοίγει τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.