«Αυτοψία» έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκράτι – Μετακίνηση… 6 μετά την καραντίνα

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αν δεν είχε καταργηθεί το 13033 ο πρωθυπουργός μάλλον θα έστελνε sms για μετακίνηση 6!

Ελεύθερος την πρώτη του βόλτα εκτός Μαξίμου, μετά την άρση της καραντίνας, απήλαυσε την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος του σταθμός ήταν το Παγκράτι.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες… «εξορμήσεις», αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να επισκεφτεί κι άλλες περιοχές για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν εφαρμόζονται τα μέτρα.

Με τη μάσκα του στο πρόσωπο, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του Παγκρατίου, έκανε… αγκωνιές με πολίτες, μίλησε με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και περαστικούς. Κάποιοι τον κράτησαν σε… απόσταση, αφού ένας καταστηματάρχης όταν ο πρωθυπουργός πλησίασε στην πόρτα του είπε «ως εδώ» και έμεινε… εκεί που ήταν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και… γκάλοπ όταν βρήκε στο δρόμο του μια πιτσιρίκα και τη ρώτησε: εσύ θέλεις ή δεν θέλεις να ανοίξει το σχολείο; «Θέλω» του απάντησε διστακτικά το κοριτσάκι. Ο πρωθυπουργός σταμάτησε σε καφέ, σε εστιατόρια, σε φαρμακείο, σε μαγαζί με οπτικά, σε κομμωτήριο. Γενικά σε επιχειρήσεις που είτε άνοιξαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων είτε προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν ξανά.

Και τα μπράβο του άκουσε και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών άκουσε. Και μια κυρία να του λέει πόσο περήφανη νιώθει για πρώτη φορά που είναι Ελληνίδα, συνάντησε. Στην πρώτη φάση τα καταφέραμε καλά αλλά έχουμε, ακόμη, δύσκολα μπροστά μας, της απάντησε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε αν προσέχει ο κόσμος, πως πάνε οι δουλειές και όταν το ερώτημα αντιστράφηκε απάντησε: «εμείς τρέχουνε πολύ, δουλεύουμε, αλλά πάμε καλά». Όταν μπήκε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολίτες στη διάρκεια της πανδημίας.

Σε συνομιλία του με υπαλλήλους στο φαρμακείο της γειτονιάς τόνισε πως η κυβέρνηση στηρίζεται σε εκείνους και στις σωστές συμβουλές που δίνουν στους πολίτες για τη σωστή τήρηση των κανόνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε και ευχαρίστησε το προσωπικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρέθηκε στο σημείο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης.

Πηγή: newsit.gr