Αφιέρωμα του CNN στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου που «χάθηκε» στη φωτιά της Marfin

Διαβάστε περισσότερα...

Το περιστατικό είχε «μαυρίσει» μία μεγαλειώδη διαδήλωση, στην οποία είχαν πάρει μέρος αρκετές χιλιάδες κόσμου. Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία, αφού είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο κτήριο.

Η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης αποτέλεσαν τα τρία θύματα, την ώρα που στο χώρο επικρατούσε πανικός, με κόσμο να πηδάει από τα παράθυρα για να σωθεί από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις. Οι μολότοφ πετάχτηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας, αφού πρώτα είχαν σπάσει οι τζαμαρίες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, τις μεγάλες πορείες και την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Μarfin που είχε ως συνέπεια να πεθάνουν από ασφυξία τρεις νέοι άνθρωποι, το CNN φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για τη μια από αυτούς, την 32χρονη έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Με τίτλο «Θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της», το δημοσίευμα – αφιέρωμα του CNN κάνει μια αναδρομή στη σύντομη ζωή της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, από την παιδική της ηλικία ως την… 5η Μαΐου του 2010, τη μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο και λίγα μέτρα πιο πέρα η Αγγελική έβρισκε φριχτό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin, όπου και εργαζόταν.

Διαβάστε περισσότερα στο NewsIt

Διαβάστε ακόμα:

Τα ξένα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Τι έχουν ετοιμάσει τα κανάλια για την κάλυψη των εκλογών

Πάνω από 26.000 ευρώ για τη δημοσιογραφική κάλυψη στο Ζάππειο