Άδωνις Γεωργιάδης στο Live News για τις μάσκες – «Όχι στην διατίμηση, λύση οι πάνινες»

μάσκες

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, 30.04.2020, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλυσε το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για τον… δεύτερο γύρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, που ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα, 04.05.2020.

“Σήμερα δημοσιεύτηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος για την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είχε την καλύτερη επίδοση και την μικρότερη πτώση”, τόνισε ο υπουργός, συστήνοντας “να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα”, ωστόσο παραδέχθηκε πως μπροστά μας έχουμε “ανήφορο”.

Ξεκάθαρος για τις μάσκες ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε ό, τι αφορά τις μάσκες, οι οποίες από την Δευτέρα, 04.05.2020, θα είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς δημόσιους χώρους, ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν θα υπάρξει διατίμηση και ήταν κατηγορηματικός.

“Όχι είναι η απάντηση. Την έχω ως ύστατο καταφύγιο. Ελπίζω να μην χρειαστεί κι αν χρειαστεί σημαίνει πως θα έχουμε έλλειψη. Η απάντηση είναι απλή: Η βασική πρώτη ύλη για τις μάσκες είχε πριν λίγο καιρό 5.000 ευρώ ο τόνος. Πλέον έχει 116.000. Αν κάνουμε διατίμηση, υπάρχει περίπτωση να πάρουμε τον Μάιο την παλιά τιμή; Τι θέλετε να κάνει, θαύματα η Ελλάδα; Η διατίμηση είναι ένα μέσο που όταν το χρησιμοποιεί κάποιος δημιουργεί ελλείψεις και αισχροκέρδεια στην αγορά. Τι κάναμε στα αντισηπτικά; Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, φτιάξαμε γραμμή παραγωγής, έγιναν έλεγχοι και πετύχαμε.

Με τις μάσκες υπάρχει κι ένα πρόβλημα: Αν υποτεθεί ότι όλοι θα παίρνουμε μια μάσκα μίας χρήσης και ίσως τρεις την ημέρα, 11 εκατομμύρια Έλληνες είναι 33 εκατομμύρια την ημέρα, 1 δισεκατομμύριο το μήνα, 12 δισεκατομμύρια το χρόνο. Υπάρχει περίπτωση να βρούμε 12 δισεκατομμύρια μάσκες για ένα χρόνο; Σε όλο τον πλανήτη, υπάρχουν βίντεο με οδηγίες για το πώς χρησιμοποιούμε πάνινες, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες για να μην ξοδεύουμε πολλά λεφτά. Να μην φέρνουμε την καταστροφή”.

Για τον τουρισμό

“Αυτή την στιγμή η εικόνα του τουρισμού είναι αδύνατο να προβλεφθεί. Η Ελλάδα έχει βελτιώσει την εικόνα της”, είπε αρχικά και στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα έρθουν οι πρώτες πτήσεις.

Ο υπουργός απάντησε: “Για τον Μάιο δεν υπάρχει συζήτηση. Επειδή είμαι αισιόδοξος, θα ήθελα να πω ότι έχω μια ελπίδα για ένα μέρος του Ιουνίου“.

Μήνυμα στήριξης στους καλλιτέχνες

Κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στους καλλιτέχνες: “Σέβομαι πάρα πολύ τους καλλιτέχνες και οι ανησυχίες τους είναι πραγματικές. Ο χώρος αυτός δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα αυτή τη στιγμή. Θέλω να το ξέρουν: Η κυβέρνηση δεν θα τους αφήσει αβοήθητους. Τους σεβόμαστε και θα είμαστε στο πλάι τους σε όλους τους μήνες που θα χρειαστεί να είναι το κράτος δίπλα τους”.

Πηγή: newsit.gr