Άδοξο τέλος για το «Cirque Du Soleil» – Τι λέει στο Live News Ελληνίδα εργαζόμενη

Live News

Δείτε περισσότερα...

Μία αστραφτερή υπερπαραγωγή με μεγαλειώδη σκηνικά, εκατοντάδες χειροποίητα κουστούμια, ζωντανή μουσική κι έναν ασύγκριτο θίασο. Ένα υπερθέαμα που μάγεψε γενιές και γενιές. Το Cirque du Soleil που κατόρθωνε πάντα να κόβει την ανάσα κοινού και κριτών.

Η ιστορία του Cirque Du Soleil

Το «Τσίρκο του Ήλιου» δημιουργήθηκε από τον Καναδό Γκι Λαλιμπερτέ, ο οποίος εγκατέλειψε το κολέγιο και περιόδευε στην Ευρώπη ως πλανόδιος μουσικός, ενώ στα ταξίδια του έμαθε να κάνει κόλπα με τη φωτιά.

Το εγχείρημα του Λαλιμπερτέ αντιμετώπισε αρκετά οικονομικά προβλήματα τα πρώτα χρόνια. Έτσι ο Λαλιλμπερτέ αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει την παράσταση στο Λος Άντζελες, έχοντας χρήματα μόνο για το ταξίδι προς τα εκεί και όχι για την επιστροφή.

Δεν ήταν πριν από το 1992 που το Cirque de Soleil αποφάσισε να κάνει οργανωμένες παραστάσεις με συγκεκριμένο θέμα. Η πρώτη τέτοια παράσταση είχε 47 συντελεστές και περιόδευσε σε περισσότερες από 15 χώρες.

Οι ακροβάτες του πιο διάσημου τσίρκου στον κόσμο δεν είναι απλά αθλητές και καλλιτέχνες οι οποίοι περνάνε από μία δύσκολη και απαιτητική εκπαίδευση.

Το «Τσίρκο του Ήλιου» άρχισε να περνά στη συνείδηση του κόσμου ως τα πιο εντυπωσιακά θεάματα των τελευταίων χρόνων.

Η Cirque «πνίγεται» σε χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Στον απόηχο της κρίσης που έχει εισέλθει η εταιρεία, έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

Τα φώτα έσβησαν και η μαύρη σελίδα γράφτηκε για το πιο διάσημο τσίρκο του κόσμου.

«Μια ξεχωριστή εμπειρία»

Μιλώντας στο MEGA η Ειρήνη Τορνεσάκη, τραγουδίστρια του Cirque du Soleil, σημείωσε πως πληροφορήθηκε για την πτώχευση της εταιρείας μέσα από τα social media.

«Έμαθα τα νέα χθες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσα τα δεδομένα και ήμουν περίεργη να δω τι θα ανακοινώσει η εταιρεία».

Σύμφωνα με την κ. Τορνεσάκη η εταιρεία ακολουθεί μια διαδικασία προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση, ενώ δεν έχει απολύσει όλους τους εργαζομένους της.

«Δεν είναι ολόκληρο το προσωπικό του τσίρκου που έχει απολυθεί».

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια του «Τσίρκου του Ήλιου» έχει συμμετάσχει σε 1.000 παραστάσεις και ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε την παράσταση που συμμετείχε.

«Ήμουν μέλος της παράστασης από την αρχή της δημιουργίας της. Ήταν ξεχωριστή εμπειρία, έμαθα πολλά πράγματα».

Πηγή: Mega – Live News