Αχαΐα: Βίντεο ντοκουμέντα από τους ιατρικούς ελέγχους που υποβλήθηκε το δεύτερο μωρό της 23χρονης

Tlive

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Νέες αποκαλύψεις για τις νοσηλείες και τις συνθήκες γύρω από τους θανάτους των δύο μωρών από την Αχαΐα παρουσιάζει αποκλειστικά η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το πρώτο από τα δύο μωρά, που πέθαναν με διαφορά 16 μηνών, γεννήθηκε στις 1/6/2022 στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και μπήκε αμέσως στη θερμοκοιτίδα, διότι ορισμένοι δείκτες ήταν λίγο ανεβασμένοι.

«Μόλις γεννήθηκε, μπήκε στη θερμοκοιτίδα, γιατί είχε κάποια παθολογικά ευρήματα, τα οποία ξεπέρασε χωρίς καμία αγωγή. Έμεινε σ’ εμάς για μία βδομάδα και έφυγε υγιέστατη», αναφέρουν πηγές μέσα από το νοσοκομείο.

«Ένας ακόμη λόγος που την κρατήσαμε ήταν γιατί δεν υπήρχε κατάλληλο περιβάλλον για το μωρό στο σπίτι της μητέρας. Σε δύο ημέρες το μωρό ξαναήρθε για τις εξετάσεις που κάνουν όλα τα μωρά. Από εκεί και πέρα η Μονάδα Νεογνών στο δικό μας νοσοκομείο κανόνισε να κάνει το μωρό κάποιες επιπλέον εξετάσεις στο Καραμανδάνειο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο Tlive.

Εξετάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν διενεργήθηκαν ποτέ, αφού το βρέφος «έφυγε» από τη ζωή στην κούνια του σπιτιού του στις 19 Ιουνίου.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα και γύρω από τον θάνατο του δεύτερου μωρού της 23χρονης Ειρήνης από την Αχαΐα, πριν από λίγες ημέρες, στις 17 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με την αναφορά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, παρέλαβαν για νεκροψία- νεκροτομή ένα μωρό με βαρύ ιστορικό, επιληπτικές κρίσεις και σπασμούς, ενώ το μωρό δεν ήταν πολύ ανεπτυγμένο, ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο από νεογέννητο.

Η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου φέρνει στο φως βίντεο ντοκουμέντα μέσα από το νοσοκομείο, που καταγράφουν τους συνεχείς ιατρικούς ελέγχους στους οποίους υποβαλλόταν το βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στα πλάνα διακρίνεται το μόλις 1 μηνός κοριτσάκι ξαπλωμένο στο κρεβάτι, με τους γιατρούς να το εξετάζουν, να ελέγχουν τα αντανακλαστικά του, ενώ το ίδιο παρακολουθεί ήρεμο. Μάλιστα, ένας γιατρός ακούγεται να προτείνει τη χορήγηση οξυγόνου.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται η μητέρα να καταγράφει το μόνιτορ με τις σφίξεις του μωρού, οι οποίες εκείνη τη στιγμή είναι 143.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tlive, έχει ζητηθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία επίσπευση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για το άτυχο βρέφος από την Αχαΐα.