360°: Τα ναρκωτικά της “διασκέδασης”

Απόψε στις 00:10 στον Alpha!

Τα «Happy drugs» είναι τα ναρκωτικά των πάρτι, των μπαρ, των συναυλιών, της νυχτερινής διασκέδασης. Ψυχοτρόπες ουσίες, διεγερτικά ή κατασταλτικά ναρκωτικά, που για πολλούς νέους θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι μιας εξόδου.

«Να βρεις ναρκωτικά είναι τρομερά εύκολο. Σαν να βρίσκεις ένα ποτήρι νερό. Αν πας σε μια πλατεία, κάποιος θα κάνει χρήση. Αν πας σε ένα μαγαζί, θα σε παραπέμψουν σε κάποιον για να σου δώσει ναρκωτικά. Παντού, παντού. Εγώ όποτε πήγαινα στα πάρτι δεν υπήρχε ούτε ένα παιδί που να μην είχε πάνω του χρήση», λέει η Μαρία στη Σοφία Παπαϊωάννου. Η πρώτη γνωριμία της Μαρίας με την κάνναβη έγινε, όπως και για πολλά νέα παιδιά, ήδη από το σχολείο.

Για τον Γιάννη, τη Λαμπρινή, τον Αλέξανδρο, τη Βασιλική και τον Σταμάτη, οι νύχτες διασκέδασης ήταν συνδυασμένες με τα πιο διεγερτικά ναρκωτικά: την κοκαΐνη, το MDMA, το Ecstacy, το Κ, το LSD και άλλα παράγωγά τους. Στην κάμερα της εκπομπής «360°», περιγράφουν πώς χάπια, σκόνες και κρύσταλλοι συνδυάζονται με αλκοόλ ή αλλάζουν χέρια με απρόβλεπτες συνέπειες.