25η Μαρτίου: Η άφιξη του Πρίγκιπα Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλης

25η Μαρτίου

Στην Αθήνα έχουν στραφεί οι διεθνείς προβολείς για τους εορτασμούς της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Υψηλοί προσκεκλημένοι φτάνουν στη χώρα μας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο. Στις 17.35 έφτασαν στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι το δεύτερο ταξίδι στο εξωτερικό κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν ταξιδέψει στην Γερμανία, ενώ ακύρωσαν λόγω κορονοϊού τα ταξίδια τους σε Βοσνία, Κύπρο και Ιορδανία.

Σε λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα υποδεχθεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ένα σύντομο καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Οι καλεσμένοι θα ξεναγηθούν στην Πινακοθήκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.

Πηγή: newsit.gr