20 χρόνια χωρίς τον «πρίγκιπα» της ροκ!

Ο τραγουδιστής ταξίδεψε σε άλλες πολιτείες στις 6 Δεκεμβρίου του 1990, όταν βρέθηκε νεκρός στο πατρικό του σπίτι, από χρήση ηρωίνης.

Ο «πρίγκιπας της ροκ», γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα αλλά έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Εκεί πήγε το 1970 για να σπουδάσει στο Μαθηματικό. Έφτιαξε με τον κιθαρίστα των «Olympians», Παντελή Δεληγιαννίδη το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας».Γνωρίστηκαν με άλλους μουσικούς και ένωσαν τις δυνάμεις τους με το γκρουπ «Μπουρμπούλια» που έπαιζε με τον Σαββόπουλο. Ακολούθησε η συνεργασία του, με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στους δίσκους «Θεσσαλικός κύκλος» και «Οροπέδιο». Η μεγάλη του όμως στιγμή ήταν η συνάντησή του με το γκρουπ «Σπυριδούλα», το 1976, με τον δίσκο «Φλου», σημείο αναφοράς για την εγχώρια εκδοχή του ροκ. Έκανε λίγες εμφανίσεις ως ηθοποιός σε ταινίες του νέου ελληνικού σινεμά και στο σίριαλ του Κώστα Φέρρη «Οικογένεια Ζαρντή». Τη δεκαετία του 1980 άρχισε η συνεργασία με τους «Απροσάρμοστους», το γκρουπ με το οποίο συνέδεσε την τύχη του μαζί του, ως το τέλος.

Ήταν γνωστό ότι ο Παύλος Σιδηρόπουλος έκανε χρήση ηρωίνης. Το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και με αναφορά στον τίτλο του δίσκου: «Θέλω να πω στους πιτσιρικάδες ότι δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας απολύτως λόγος να δοκιμάσουν ηρωίνη. Δεν μπορεί να σου δώσει κανένα όραμα, καμιά ψευδαίσθηση, κανένα βίζιον ας πούμε, άμα είσαι ποιητής, ζωγράφος ή καλλιτέχνης… Η ηρωίνη είναι κάτι που σε εκμηδενίζει, είναι ένας μύθος, μια μπούρδα…». Αυτός ο μύθος, αυτή η μπούρδα ήταν που του στέρησε την ζωή εκείνο το απόγευμα του Δεκέμβρη.

Δες το βίντεο: