Η Μπέττυ Μαγγίρα ανοίγει την πόρτα στα πρωινά της επόμενης μέρας

Μπέττυ Μαγγίρα

Οι λόγοι που η Μπέττυ Μαγγίρα αποτελεί φέτος μια όαση στην τηλεοπτική ψυχαγωγία...

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο, στο ξεκίνημα της περσινής τηλεοπτικής σεζόν, έγραψα κάποιες σκέψεις μου για το πρωινό που παρουσίαζε τότε η Μπέττυ Μαγγίρα στο Open, δεν φανταζόμουν ότι ένα χρόνο μετά θα μου γεννιόταν η επιθυμία να γράψω εκ νέου για την ίδια. Και δεν είναι να πεις ότι η στήλη της Άποψης του zappIT φιλοξενεί συχνά τις απόψεις μου -αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχω άποψη, απλώς το zappIT είναι άλογο κούρσας τόσο υψηλών απαιτήσεων που φαντάζει πολυτέλεια χρόνου να αφήσεις για λίγο το περιεχόμενό του ώστε να αναλύσεις τις σκέψεις σου.

Έτσι, επιστρέφω στην Μπέττυ, και με ιδιαίτερη χαρά μπορώ να πω, γιατί αυτό που φαινόταν από πέρυσι κάπως ξεχωριστό, διαφορετικό, ενδιαφέρον… φέτος, νομίζω, ότι εξελίχθηκε στο πρόγραμμα που θέλαμε να δούμε. Είναι το πρωινό που μας οδηγεί στην επόμενη μέρα. Δεν πρόκειται για κάτι πολυσύνθετο ή κάτι που απαιτεί αποκρυπτογράφηση για να μάθεις τη μυστική συνταγή. Το ακριβώς αντίθετο…

Τι έκανε η Μπέττυ Μαγγίρα με την άφιξή της στον ΑΝΤ1… (I) βρήκε αρχικά ένα χώρο που μπορεί να αντέξει, να φιλοξενήσει και να επικοινωνήσει την αισθητική της προς το ευρύ κοινό, (II) δημιούργησε ένα ζεστό, φυσικό πλατό που το απολαμβάνει πρωτίστως η ίδια, (ΙΙΙ) δημιούργησε μια ομάδα συνεργατών με διαφορετικές πορείες, οι οποίοι ευθυγραμμίστηκαν αρμονικά με τις επιθυμίες της και την ακολουθούν στον αέρα δίχως εξάρσεις, επάρσεις και υπέρμετρα φιλόδοξες δεύτερες σκέψεις, (IV) φανέρωσε εξαρχής την ψυχαγωγική της ταυτότητα, (V) δεν απαρνήθηκε το gossip, αλλά βρήκε έναν ισορροπημένο τρόπο να το σερβίρει στους τηλεθεατές με αμείωτο ενδιαφέρον αλλά χωρίς περίσσιους κιτρινισμούς, (VI) βγήκε μπροστά εκφράζοντας χωρίς συστολή την άποψή της και πήρε θέση στα θέματα που παρουσιάζει, (VII) δεν συμβιβάστηκε -γι’ αυτό εξάλλου άλλαξε και τηλεοπτική στέγη, (VIII) άφησε ένα βήμα πίσω την ιδιότητα του ηθοποιού, έδωσε βαρύτητα στην παρουσίαση και κυρίως, δεν έχασε το χιούμορ, την ψυχραιμία και την ευγένειά της.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που με ώθησαν σήμερα το απόγευμα να γράψω για μία παρουσιάστρια, η οποία αποτελεί πλέον και πρόταση για όσους αναζητούν ακόμα τους τρόπους της επιτυχίας στην τηλεόραση του 2023.