Η απεργία και το αυτονόητο που…δεν έκανε η ΕΣΗΕΑ

Όχι πως και οι δημοσιογράφοι δεν είναι εργαζόμενοι που πλήττονται κι αυτοί στην συντριπτική πλειοψηφία τους από τα απεχθή και αναποτελεσματικά κυβερνητικά μέτρα.

Όχι πως η ανεργία δεν καταπίνει ανθρώπους στην «κινούμενη άμμο» των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης.Οχι πως οι εργασιακές σχέσεις σ’αυτά δεν θυμίζουν Νταχάου και Μεσαίωνα.

Όχι πως οι δημοσιογράφοι ως ενεργοί και κοινωνικά ευαίσθητοι πολίτες, δεν οφείλουν να εκδηλώνουν έμπρακτα την συμπαράστασή στους χειμαζόμενους συνέλληνες.

Αυτό, όμως,ουδόλως δικαιώνει την συγκεκριμένη μεθόδευση της ΕΣΗΕΑ. Δεν της δίνει άλλοθι .Δικαίως ο Γιώργος Οικονομέας στον αέρα του “Κοινωνία ώρα Mega”αναρωτήθηκε αν η τακτική της «Ένωση» να απεργεί κάθε φορά που κινητοποιείται το σύνολο των εργαζομένων ,τελικά,τον μόνο που εξυπηρετεί είναι την κυβέρνηση.

Ρητορικό το ερώτημα;

Φανταστείτε, ας πούμε, τους Νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν απεργία εν μέσω λοιμού ή τους πυροσβέστες εν μέσω καταποντισμού ή πυρκαγιών.Ακόμα,όμως και σε «νορμάλ» καταστάσεις ,όταν απεργούν π.χ. οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ , φροντίζουν ώστε τα Νοσοκομεία,να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Αυτό υπαγορεύει η έννοια του «κοινωνικού λειτουργήματος», της κοινωνικής ευθύνης αλλά και ο κοινός νους.

Χάθηκε ο κόσμος , ή θα έσταζε η…ουρά του (αγωνιστικού) γαϊδάρου αν ο δημοσιογραφικός συνδικαλιστικός φορέας επέτρεπε στην δημόσια τηλεόραση να καλύπτει τις απεργιακές κινητοποιήσεις;Τα ιδιωτκά κανάλια να παίρνουν την εικόνα από αυτήν,οι αρμόδιοι ρεπόρτερ να βρίσκονται σε επιφυλακή για «παν ενδεχόμενο» και όποιος παραβιάζει τους α λα καρτ κανόνες δεοντολογίας που θα ετίθεντο, να υφίστατο βαρειές πεθαρχικές κυρώσεις;

Υστερόγραφο: Ακολουθεί βίντεο από τα τραγικά γεγονότα στην Marfin…Kαι τότε η ΕΣΗΕΑ είχε ακολουθήσει την ίδια πρακτική και όλα τα Μέσα είχαν κατεβάσει ρολά, όπως αυτή της Τετάρτης..Δυστυχώς η ζωή ανέτρεψε την απόφαση. Δηλαδή πρέπει οι καταστάσεις να εξελίσσονται σε τραγωδία ώστε να γίνεται κάθε φορά το αυτονόητο;