Για τη στάση ζωής του απέναντι στην απώλεια, τον πόνο και τις καθημερινές ειδήσεις που μεταφέρουν τραγωδίες μίλησε ο Χρήστος Λούλης, καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.
Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη σκέψη που, όπως είπε, τον συνοδεύει συχνά όταν ενημερώνεται για δυστυχήματα και ανθρώπινες απώλειες, ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για γεγονότα πρώτης γραμμής. Τόνισε πως πίσω από κάθε σύντομη είδηση υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει, μια ζωή που ανατρέπεται για πάντα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Εγώ ας πούμε και χωρίς αυτές τις ιστορίες τώρα που είναι της επικαιρότητας… που διαβάζω έγινε ένα δυστύχημα εκεί, έγινε ένα αυτό εκεί, έγινε ένα το άλλο εκεί. Κάποια στιγμή μέσα στη μέρα σκέφτομαι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άνθρωπος που θρηνεί για μένα είναι ένα όνομα, μια αναφορά στα ψιλά των ειδήσεων, αλλά για κάποιον είναι ολόκληρος ο κόσμος του και θα μπορούσε να είμαστε εμείς. Και επειδή ποτέ δεν μ’ αρέσει να λέω “γιατί Θεέ μου εγώ”, είμαι της άποψης ότι πρέπει να λέμε όταν μας συμβαίνει κάτι, ότι “ναι, γιατί όχι εγώ”. Γιατί εγώ ποιος είμαι δηλαδή για να μη μου συμβεί;
Εάν μας αρέσει και είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας, όταν μας συμβαίνουν καλά πράγματα, πρέπει να δεχτούμε ότι θα μας συμβούν σίγουρα και κακά πράγματα. Γι’ αυτό τον λόγο όταν διαβάζω ας πούμε στις ειδήσεις ότι έγινε ένα δυστύχημα… ένας εργάτης, ξέρω γω, ένα παιδί ή και μεγαλύτερος άνθρωπος σε έναν δρόμο, σε ένα αυτοκίνητο, οτιδήποτε… Πάντα κάποια στιγμή σκέφτομαι ότι αυτή τη στιγμή, εγώ ζω τη ζωή μου, αλλά ένας άνθρωπος θρηνεί. Ενός ανθρώπου η ζωή έχει γυρίσει τούμπα. Γιατί δεν σκέφτεσαι πια αυτούς που φύγανε, σκέφτεσαι αυτούς που μείνανε», σχολίασε ο Χρήστος Λούλης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ