Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια – Οι πρώτες εικόνες

Ρούλα Πισπιρίγκου

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η σημερινή δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου – μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγους μήνες – αφορά στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σημειώνεται πως το παιδί έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη.

Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως όλα δείχνουν, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του.

Σημειώνεται πως η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Στην ανακρίτρια την Τετάρτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Την Τετάρτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Πηγή: newsit.gr
Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου