Γιώργος Κωνσταντίνου: «Πόσοι σταρ της έβδομης τέχνης έσβησαν με το καιρό άδοξα;»

Γιώργος Κωνσταντίνου

«Και πόσοι γνήσιοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες έμειναν στην ιστορία;», λέει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον όρο σταρ.

Σήμερα έχουμε πολλά νέα πρόσωπα στον χώρο του θεάματος. Αρκεί το χάρισμα και το ταλέντο να τα καταφέρει κάποιος;

Θα ρωτούσα ένα νέο που ξεκινάει το ταξίδι του σ αυτό το λειτούργημα, το αγαπάς αυτό; Είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις κάποιες από τις ευκολίες της ζωής, για να το υπηρετήσεις; Σε ενδιαφέρει μόνο η προβολής σου και η αλαζονεία της πρόσκαιρης επιτυχίας; Αν ναι, τότε να ξέρεις ότι στην άκρη του νήματος, υπάρχει μια θλιβερή άκρη, ένα θλιβερό τέλος. Όλοι ξέρουμε πως κάποιοι που μεσουρανούσαν κάποια στιγμή, χάθηκαν στο άπειρο.

Με την έπαρση συναντηθήκατε;

Ποτέ δε θεώρησα τον εαυτό μου, ως τον απόλυτο κυρίαρχο της δόξας και της επιτυχίας. Όλα αυτά ήταν μακριά από μένα. Και τώρα νιώθω την ανάγκη να υποκλιθώ, με απόλυτη σεμνότητα στο κοινό που ήρθε να με τιμήσει. Είναι κι αυτό ένα προτέρημα, που πρέπει να διδάσκεται στους νέους καλλιτέχνες, αν θέλουν να κερδίσουν την αγάπη και τον αληθινό σεβασμό του κόσμου.

Σταρ υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα;

Τι σημαίνει σταρ; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ξενόφερτο είδος. Το υπέροχος, υπερτάλαντος ηθοποιός, μεταφράστηκε σε σταρ. Κάθε τέλειος, αληθινός καλλιτέχνης μπορεί να είναι σταρ. Έπειτα το σταρ είναι και ευάλωτο. Πόσοι σταρ της έβδομης τέχνης έσβησαν με το καιρό άδοξα; Και πόσοι γνήσιοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες έμειναν στην ιστορία;