Ρένος Χαραλαμπίδης: «Ήταν μια νύχτα τρόμου που ευτυχώς έγραψε την ιστορία της»

Ρένος Χαραλαμπίδης

"Το πέρασμα του χρόνου με ενοχλεί γιατί είμαι θνητός" δήλωσε, μέσα σε όλα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης

Με αφορμή την θεατρική του επιτυχία στα «Φτηνά τσιγάρα» μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην κάμερα της εκπομπής Στούντιο και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κούρο το απόγευμα της Τρίτης. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές που διακρίνουν την σημερινή εποχή από εκείνην κατά την οποία γυρίστηκε το ομώνυμο φιλμ, το 2000.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «για τον θεατή έπρεπε όλα να δείχνουν εύκολα, για αυτόν που γύρισε όμως την ταινία τότε τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Ήμουν 29 χρονών και είχα κάνει μόνο μια ταινία πριν, το «No Budget Story» οπότε ήταν πολύ μικρή η πείρα μου. Ήμουν ένας πολύ νέος σκηνοθέτης με πολύπλοκα όνειρα. Το να πάρεις ένα τρόλεϊ μες στη νύχτα, να το γεμίσεις με χρυσόψαρα και περιστέρια που φιλιούνται και πετούν, δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται. Ήταν μια νύχτα έως και τρόμου αυτή που ευτυχώς έχει διασωθεί σαν μια νύχτα του ελληνικού κινηματογράφου που έγραψε την ιστορία της».

«Η ζωη ξέρει και εγώ την εμπιστεύομαι. Αυτή είναι η ατάκα που μου έρχεται πρώτη από την ταινία. Πολλές φορές την αμφισβήτησα, όμως, τώρα στα 50 μου καταλαβαίνω πως είχα δίκιο. Έτσι είναι. Υπάρχει σοφία στη ζωή».

«Το πέρασμα του χρόνου με ενοχλεί γιατί είμαι θνητός. Βέβαια, το δώρο της ωριμότητας είναι τρομερό. Αναλύεις τον κόσμο αλλιώς. Μπορεί να κουράζεσαι εύκολα σωματικά αλλά ξέρεις πως να διανείμεις τις δυνάμεις σου καλύτερα. Ο χρόνος όμως που φεύγει, πως να το κάνουμε… Θνητοί είμαστε» συμπλήρωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.