Όσα αναφέρει στην καταγγελία του...
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καταγγέλλει μέσα από το Πρωινό τις συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στις φυλακές Τρίπολη. Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει τα εξής:
“Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκαλώνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
https://www.youtube.com/watch?v=4l-5_d3_Jts
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στξην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία! Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ