Η Φιλαρέτη Κομνηνού προδίδει το καρμικό δέσιμο με την Αγγελική – «Ήρθε ως ευλογία»

Φιλαρέτη Κομνηνού

"Είχα αποφασίσει, λοιπόν, να ζήσω πια με τις ωραίες τηλεοπτικές αναμνήσεις που είχα" παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Σε μια επιλεκτική της συνέντευξη, η Φιλαρέτη Κομνηνού μίλησε στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην απόφαση της να επιστρέψει τηλεοπτικά μέσα από το σίριαλ του ALPHA, «Αγγελική».

Πιο συγκεκριμένα, η Φιλαρέτη Κομνηνού σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με την Αγγελική έγινε κάτι καρμικό. Σαν να με περίμενε αυτός ο ρόλος. Έχει κάτι από θέατρο, σαν να αρθρώνω λόγο, ψυχή και κίνηση, όπως ακριβώς με τις τραγικές ηρωίδες στο αρχαίο δράμα. Αυτή η γυναίκα, η Αθηνά Αργυρού, μου θύμισε μια λύκαινα που, ενστικτωδώς, ο πιο σπουδαίος ρόλος στη ζωή της είναι να προστατεύσει τα παιδιά της. Και η Αθηνά Αργυρού κάνει αυτό ακριβώς. Προστατεύει με νύχια και με δόντια τους τέσσερις γιους της».

«Με συγκίνησε αυτή η αφοσίωση. Η γυναίκα αυτή δεν είναι κακιά. Σκληρή είναι. Αναγκάστηκε να γίνει αυταρχική και απόλυτη γιατί έχασε νωρίς τον άνδρα της σε νεαρή ηλικία και πήρε μεμιάς δυο ρόλους, της μάνας και του πατέρα, ενώ έπρεπε να κουμαντάρει και μια ολόκληρη επιχείρηση με ογδόντα εργαζόμενους που από τις αποφάσεις της και μόνο θα συνέχιζαν να έχουν ψωμί για τις οικογένειες τους. Ξέρει πολύ καλά λοιπόν τις λέξεις «ευθύνη» και «χρέος». Ναι, αυτή η μάνα είναι δεσποτική και αλίμονο σε αυτούς που θα απειλήσουν τους τέσσερις γιους της, σε εκείνους που θα την υποτιμήσουν, θα της βάλουν όρια. Θα γίνει λύκαινα και θα τους κατασπαράξει» πρόσθεσε, επίσης, η ηθοποιός. «Σε αυστηρότητα μου μοιάζει λίγο με την τυραννική Μπερνάρντα Άλμπα του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, που καταπιέζει τις κόρες της για την τιμή τους και για τη γνώμη του κόσμου».

«Είχα αποφασίσει, λοιπόν, να ζήσω πια με τις ωραίες τηλεοπτικές αναμνήσεις που είχα. Στάθηκα τυχερή γιατί τα σίριαλ που έκανα ήταν συνήθως μεταφορές μυθιστορημάτων στη μικρή οθόνη, είχαν την υπογραφή του σχεδόν μόνιμου συνεργάτη μου, του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, ο οποίος με κάλυπτε καλλιτεχνικά και αισθητικά. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τους τηλεοπτικούς ρόλους ανώδυνα, αλλά με μεγάλο κόπο, με βάσανο. Η πρόταση για την «Αγγελική» ήρθε ως ευλογία μέσα στο καλοκαίρι και ενώ είχαμε περάσει μια πολύ δυσάρεστη καραντίνα, με τον χειμώνα να φαίνεται δυσοίωνος, αβέβαιος για το θέατρο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και όλο αυτό, κακά τα ψέματα,α σε γεμίζει με αβεβαιότητα και ανασφάλεια» κατέληξε η Φιλαρέτη Κομνηνού.