Πέθανε 78χρονος από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα – Τι λένε στο Live News συγγενείς ηλικιωμένων

Γηροκομείο

Δείτε όλα όσα είπαν στην εκπομπή Live News.

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα με τα 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αποκάλυπτε στο LIVE NEWS ότι δύο ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ηλικιωμένος άνδρας 78 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Έγγραφο φωτιά»

Ο φόβος του θανάτου και οι σκιές πάνω από το γηροκομείο ολοένα και μεγαλώνουν. Έγγραφο, που φέρνει αποκλειστικά στο φως το LIVE NEWS, εστάλη στις 22 Σεπτεμβρίου σε συγγενή ηλικιωμένης που φιλοξενείται στο γηροκομείο. Μία ημέρα δηλαδή αφ’ ότου έμαθαν στο γηροκομείο ότι υπάρχουν κρούσματα.

Με το έγγραφο αυτό ζητούσαν από τους συγγενείς των γερόντων να υπογράψουν ότι οι υπεύθυνοι της δομής δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος νοσήσει από ιογενές σύνδρομο, όπως είναι και ο κορονοϊός, προκειμένου να είναι καλυμμένοι.

«Αυτό το χαρτί το στείλανε στην κόρη μου το Σάββατο μέσω viber και εγώ το υπέγραψα και το έστειλα 29 του μήνα πάλι με φωτογραφία μέσω viber. Είχανε τα κρούσματα», καταγγέλλει συγγενής ηλικιωμένης.

Την ίδια μέρα, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πάει η ίδια στο γηροκομείο, δίχως κανείς να την ενημερώσει για το παραμικρό, όπως λέει.

«22 του μήνα, Τρίτη, που είχαν ήδη τα κρούσματά τους, εγώ με την κόρη μου πήγα πράγματα στην μαμά μου, αυτή όμως άρχισε να μας προϊδεάζει και να μας λέει για το προσωπικό ‘και τους λέμε να προσέχουνε’ γιατί προφανώς είχαν τα πρώτα κρούσματα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιες ήταν οι ενέργειες που έγιναν την εβδομάδα που μεσολάβησε από τα πρώτα κρούσματα έως την ημέρα που διαγνώστηκαν θετικοί δεκάδες γέροντες στην μονάδα.

Σήμερα Παρασκευή, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου, με δάκρυα στα μάτια, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επικοινώνησε με την συγγενή η οποία είχε λάβει το επίμαχο έγγραφο.

«Με πήραν από το γηροκομείο τηλέφωνο, γιατί έχουνε ενοχληθεί με το χαρτί. Πήρε για να μου ρίξει τους τόνους. Μάλιστα σε κάποια στιγμή φορτίστηκε και έβαλε και τα κλάματα ‘μην το λέτε ότι υπήρχε δόλος και να ρίξουμε τους τόνους’. ‘Τι λέτε, κύριε;’ του λέω».

Σε ξενοδοχεία οι ασυμπτωματικοί

Για πρώτη φορά οι θετικοί φιλοξενούμενοι από το γηροκομείο δε θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αλλά σε ξενοδοχείο. Την αποκάλυψη κάνει μέσω του LIVE NEWS ο γιος ενός 75χρονου, που για την ώρα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας.

«Είναι ασυμπτωματικός, έχει διάθεση καλή. Είμαστε σε μονάδα, θα κάτσει τρεις μέρες και μετά μάλλον θα πάει σε δωμάτιο φιλοξενίας. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, έχουν βγάλει κάποιο πρόγραμμα, τους στέλνουν σε κάποιο ξενοδοχείο».

Εστία κορονοϊού ο Αγ. Παντελεήμονας

Η εμφάνιση κρουσμάτων στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα, εντείνει την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, που ζουν σε μια ήδη διαπιστωμένα επιβαρυμένη περιοχή.

Όπως αποκάλυψε το «Newsit», οι κάτοικοι της περιοχής από τις 24 Αυγούστου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα στην πλατεία που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη μονάδα φροντίδας, είχαν συλληφθεί δυο αλλοδαποί οι οποίοι όχι μόνο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αλλά τον μετέδωσαν  σε 12 αστυνομικούς του τμήματος Αγ. Παντελεήμονα.

Παρά ωστόσο τα αυξημένα κρούσματα και την επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής, ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται στις πλατείες της περιοχής, με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκες.

Πηγή: Mega – Live News