Τον αναγνωρίζετε; Είναι ο… Λούκας Γιώρκας στην πρώτη του οντισιόν για το X Factor!

Δείτε βίντεο από την πορεία του τραγουδιστή που μας εκπροσωπεί στην Eurovision...

Οι περισσότεροι αυτό που θυμούνται για τον Λούκα, είναι πως κέρδισε το πρώτο ελληνικό X Factor.

Αλήθεια όμως… Τι άλλο γνωρίζετε για τον άνθρωπο που μας εκπροσωπεί στον μουσικό διαγωνισμό και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινό στο Duesseldorf;

Ο Λούκας από την Κύπρο, ήταν φοιτητής βιολογίας. Σπούδαζε ακόμα στην Πάτρα όταν ο πατέρας του, γνωρίζοντας το ταλέντο του στο τραγούδι, επικοινώνησε με το X Factor εκ μέρους του γιού του.
Ο Λούκας, δεν το γνώριζε…

Λίγες ημέρες μετά, βρισκόταν μπροστά στην κριτική επιτροπή τρεμάμενος από άγχος και φόβο «Στην πρώτη οντισιόν ήμουν τρομερά αγχωμένος!» θα παραδεχόταν ο ίδιος αργότερα.

«Το ΄Γιώρκας΄ μου κάνει κάτι αρχοντικό» του είπε ο Γιώργος Θεοφάνους, σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση.

Με λουκ που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει την τωρινή του εμφάνιση, ο Λούκας είπε ένα τραγούδι του Πασχάλη Τερζή και… η κριτική επιτροπή αποφάσισε να τον κρατήσει στο παιχνίδι.

Δείτε εκείνη, την πρώτη οντισιόν:

«Το παν στην παρούσα φάση είναι να δουλέψω σκληρά και σιγά σιγά να πετύχω αυτό που θέλω» δήλωνε τότε ο Λούκας και… το πέτυχε. Λίγο καιρό μετά, άκουγε από τον Σάκη Ρουβά, ότι είναι ο νικητής του X FACTOR.

Η ερμηνεία του στα «Λαδάδικα» του Μητροπάνου, κατά τη διάρκεια του τελικού του X Factor, έκανε πολλούς να ανατριχιάσουν.
Πού να ήξερε ο Λούκας τότε, ότι… τρία χρόνια μετά, ο ίδιος ο Μητροπάνος θα του μάθαινε ζεϊμπέκικο, για να το χορέψει στη σκηνή της Eurovision…

Ο πρώτος του δίσκος έγινε με τη συνεργασία του Γιώργου Θεοφάνους και… έγινε χρυσός.
Η Eurovision ήταν το αμέσως επόμενο βήμα.

Ο Κύπριος φοιτητής βιολογίας, κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια και σε ηλικά 25 ετών σήμερα, να γίνει το πρόσωπο της ημέρας.

Λέτε να πάρει και το βραβείο στην Eurovision;