Πόπη Χατζηδημητρίου:10 χρόνια εκτός TV-Τώρα είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος

Ξεκίνησε ως κειμενογράφος στο τμήμα τρέιλερ του AΝΤ1 και οι κάμερες την καλοσώρισαν μέσα από την σατιρική εκπομπή  «Όχι τα Νέα του ΑΝΤ1», διασκευή του Βρετανικού «Not the Nine O’Clock News» στην Ελληνική τηλεόραση από το Νίκο Μαστοράκη, με παρουσιαστές τους Ντάνο Λυγίζο και Ελένη Ράντου.

«Εβαλα την Πόπη που ήταν βοηθός μου για πρώτη φορά στην κάμερα στο “Οχι τα νέα του ΑΝΤ1” και μετά έφτασε να παρουσιάζει και τον “Πρωινό καφέ” είχε πει ο Νίκος Μαστοράκης σε παλαιότερη συνέντευξή του στον Αλκίνοο Μπουνιά και την Espresso, αναφερόμενος σε πρόσωπα που «πόνταρε και δεν είχαν μέλλον».

Και όντως η Πόπη Χατζηδημητρίου την περίοδο 1994-95 παρουσίασε τον «Πρωινό Καφέ» για να τον παραδώσει έπειτα στα χέρια της Ελένης Μενεγάκη. Την προηγούμενη σεζόν βέβαια είχε ξεκινήσει το 3,2,1 ΑΝΤ1 μία εκπομπή που άφησε εποχή, με τα χαμογελαστά κορίτσια και τα live παιχνίδια με τους τηλεθεατές.

Το 1996 κάνει πρεμιέρα στο Mega με την ψυχαγωγική εκπομπή «Τοκ Τοκ», το 1997 παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Foto Finish» και to 1998 βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου στο πρωινό show «Πολύ καλημέρα σας». Τελευταία της εκπομπή ήταν το 2000-2001 παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter το «Γένους Αρσενικού Θηλυκού».

Σήμερα, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια κάνει ραδιοφωνική εκπομπή στον Galaxy 92 και «αρνείται» να επιστρέψει στην τηλεόραση. Εξάλλου όπως λέει σε συνέντευξή της στο «Εθνος της Κυριακής» και τη Ζέτα Καραγιάννη  :»Στο ραδιόφωνο είσαι ένας νορμάλ άνθρωπος. Δεν καλείσαι να υπηρετήσεις μια εικόνα. Δεν είσαι αποκομμένος από την πραγματικότητα, ούτε μέρος ενός «σεναρίου», όπου πρέπει να κάνεις «αυτό» και τα άλλα να τα αφήσεις στην άκρη.Εάν κάνεις entertainment, φοράς το καλύτερό σου χαμόγελο σαν να λες «μόλις κατέβηκα απ’ το Στρουμφοχωριό».

Οταν ρωτήθηκε αν της λείπουν τα τηλεοπτικά πλατο,η απάντηση ήταν : «Καθόλου! Πέρασα πολύ καλά για δέκα χρόνια, περνάω όμως θαυμάσια και τώρα. Αλλωστε, ποτέ δεν ήμουν «με τα δυο πόδια» στην τηλεόραση. Οι φίλοι μου ήταν πάντα «εκτός». Ποτέ δεν μπορούσα την πολυκοσμία, τα κοσμικά πάρτι και τα παρεάκια.»

Όταν ξεκίνησε εξάλλου τα πράγματα ήταν διαφορετικά όπως λέει: «Στο δικό μου ξεκίνημα η τηλεόραση ήταν… happy hour. Ηταν μια εποχή πολύ αθώα, όπου δούλευες πολύ, μάθαινες πολλά και παράλληλα διασκέδαζες. Μετά υπήρξε πολλή ένταση, πολλή γκρίνια.»

  Στην τηλεόραση,λέει,θα επέστρεφε…Αλλά μόνο με περιηγητική εκπομπή…

Δείτε απόσπασμα από τον Πρωινό Καφέ που παρουσίαζε το 1995:

Θυμηθείτε ένα από τα παιχνίδια του «3,2,1 ΑΝΤ1» με την Πόπη Χατζηδημητρίου, στο οποίο μάλιστα παίζει η Ευρυδίκη: