Γνωρίστε στην …Πράξη τον Βασιλιά της Σοκολάτας

Ποιος βρίσκεται στη ...σκιά του Καραγκιόζη;

H Σύλβια Κλιμάκη επιστρέφει με νέα επεισόδια και παρουσιάζει έναν βραβευμένο καθηγητή πανεπιστημίου, έναν πρωταθλητή, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και έναν καραγκιοζοπαίκτη σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αποδεικνύοντας «Στην Πράξη» ότι οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

Μιλά με τον Δημήτρη Κυπαρρισάκη, βασιλιά της Σοκολάτας, Της εταιρίας Max Perry. Ξεκίνησε από ένα κατάστημα στο Περιστέρι και σήμερα η εταιρία μετρά 22 καταστήματα και 400 υπαλλήλους που τους γνωρίζει προσωπικά. 
Ο Δημήτρης Κυπαρισσάκης ξεκίνησε με μια αγάπη.. τη σοκολάτα. «Γεννήθηκα στον Κορυδαλλό. Μεγάλωσα στα Πατήσια. Είμαι το όγδοο παιδί, το προτελευταίο, μιας πολύτεκνης οικογένειας. Δουλεύω από τα δώδεκά μου. .. Κάποια στιγμή γύρω στο ’90 μπήκα στον χώρο της σοκολάτας».  «Ξεκίνησα να συνεργαστώ με μια μικρή βιοτεχνία που έκανε σοκολατάκια στη Νέα Σμύρνη. Ουσιαστικά γέμιζα ένα φορτηγό με σοκολατάκια και γύριζα όλη την Ελλάδα. Πουλούσα πόρτα με πόρτα τις πραλίνες…. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και σκοπό ζωής να το κερδίσω», λέει ο ίδιος για το επιχειρηματικό του ταξίδι που τον οδήγησε στη σημερινή μεγάλη επιτυχία.
Μιλά επίσης για την αναγκαιότητα να τονωθεί η ελληνική οικονομία, κάτι που θεωρεί καθήκον του και έκφραση της αγάπης του για την Ελλάδα. «Σχεδιάζουμε καθημερινά νέα προϊόντα, έχουμε χιλιάδες κωδικούς. Αφουγκραζόμαστε την εποχή και τις ανάγκες της. Έχουμε προσιτές τιμές που έφεραν όλη την οικογένεια στο μαγαζί.  Δεν είμαστε μια φωτοβολίδα. Πιστεύω ότι εκσυγχρονίσαμε την ελληνική παραγωγή σοκολάτας, κυρίως ότι προσφέρουμε στην ελληνική οικονομία».

Τον Γιώργο Δουκίδη συναντά η Σύλβια Κλιμάκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (M.Sc.) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics, και Διδακτορικό στην Προσομοίωση / Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics – LSE. Διδάσκει και ερευνά στις θεματικές περιοχές του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν. Έχει επιβλέψει με επιτυχία 14 Υποψήφιους Διδάκτορες (LSE, ΟΠΑ, Warwick, Brunel) οι περισσότεροι των οποίων ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 120 επιστημονικά άρθρα σε γνωστά Επιστημονικά Περιοδικά. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει διατελέσει μέλος της Συντακτικής Ομάδας σε πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά.  Στις πρόσφατες εκλογές εξελέγχει μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μεταξύ των διακρίσεων το 2009 τιμήθηκε με το πρώτο Ευρωπαϊκό βραβείο συγγραφής μελέτης περίπτωσης  «European Case Award». Το βραβείο είναι το μοναδικό που πήρε Έλληνας Καθηγητής στα 30 χρόνια του θεσμού και θεωρείται από τα κορυφαία βραβεία διεθνούς εκπαιδευτικής αριστείας.

H Σύλβια φιλοξενεί τον Θανάση Σπυρόπουλο. Είναι καραγκιοζοπαίκτης, γεννημένος στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Πρωτοείδε Καραγκιόζη στο καφενείο του πατέρα του, και σε ηλικία περίπου των 15 χρόνων έγινε βοηθός-μαθητής στον τοπικό Καραγκιοζοπαίχτη Βασίλη Φιλντισάκο.
Μαθητεύοντας κοντά του έμαθε τις παραστάσεις και τα μυστικά της τέχνης. Ήταν επί 16 συνεχόμενα χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Είναι συλλέκτης του Θεάτρου Σκιών με μεγάλη συλλογή από φιγούρες και σκηνικά από όλους τους καραγκιοζοπαίκτες .
Έχει δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια έπαιζε στην τότε ΕΡΤ2 τις ιστορίες του Καραγκιόζη.

H Σύλβια Κλιμάκη συναντά τον πρωταθλητή ιστιοπλοΐας, Αντώνη Μπουγιούρη όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας. Η διοργάνωση διεξήχθη στην ισπανική πόλη Ρόσες και συμμετείχαν περίπου 300 πληρώματα, χωρισμένα σε ηλικιακές κατηγορίες (35-45 ετών).

Ευχαριστούμε πολύ
Διεύθυνση Επικοινωνίας& Δημοσίων Σχέσεων