Μαγευτικές συνταγές από την Πόλη…!

Σε νέες περιπλανήσεις στη μαγευτική Πόλη μας προσκαλεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 18:50.

Η Μαρία μαζί με ένα φίλο της ξεκινά τη βόλτα από τη Σκεπαστή Αγορά, το σήμα κατατεθέν της Πόλης, μας διηγείται την ιστορία της περιοχής και μαγειρεύει γεμιστά κολοκύθια με αρνί και μπάμιες με γαρίδες, ενώ μας κερνά και ένα υπέροχο λικέρ φράουλα. Στη συνέχεια βγαίνουν από τη Σκεπαστή Αγορά και συναντούν την παλιά Μέση Οδό του Βυζαντίου, εκεί που βρίσκεται και η Στήλη του Κωνσταντίνου.

Η Μαρία επισκέπτεται τα χαμάμ της περιοχής και μετά προχωρά προς το τζαμί Suleymaniye και μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις της. Ένα μαγαζί 40 χρόνων είναι ο επόμενος προορισμός και η Μαρία μιλάει με τον ιδιοκτήτη και ψήνει κεμπάπ.
Συνεχίζοντας μάς μιλάει για τον Μιμάρ Σινάν, διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής και καταλήγει στο Τέμενος του Σουλεϊμάν που είναι δικό του έργο.

Η Μαρία μαγειρεύει κοτόπουλο με αγκινάρες μέσα σε ένα χάνι και συνεχίζει την περιήγηση προς το Υδραγωγείο του Ουάλη. Μας μιλά για τα μαγαζιά και τα παζάρια της περιοχής, όπου ψωνίζει διάφορα εδέσματα και μας δίνει πληροφορίες για το Φατίχ Τζαμί και τον τάφο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, που φημολογείται ότι βρίσκεται εκεί.

Η βόλτα συνεχίζεται στην ίδια γειτονιά σε κάποιες Βυζαντινές εκκλησίες που έχουν γίνει τζαμιά και η Μαρία μάς διηγείται τις ιστορίες τους. Επίσης μάς μιλά για το μοναδικό ρόφημα μπόζα.  Η βόλτα τελειώνει μαγειρεύοντας λαβράκι γεμιστό στον Κεράτιο κόλπο.