Θάνος Πλεύρης: «Το Survivor μου αρέσει και…»

Θάνος Πλεύρης

"Μου αρέσει ο ανταγωνισμός στις δοκιμασίες, ο άνθρωπος να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και όταν φθάνει στα όριά του, όπως συμβαίνει και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει σημασία η σωματική δομή του άλλου όσο η ψυχική δύναμή του".

Ο Θάνος Πλεύρης, χαμογελαστός και πιο ευτυχισμένος από ποτέ, μετά την περιπέτεια με την υγεία του, δηλώνει στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη ότι είναι ερωτευμένος με τη σύζυγό του, Λένα, μιλάει για το νέο του βιβλίο, αλλά και γιατί βλέπει «Survivor», όταν έχει χρόνο.

Τι σας δίδαξε η περιπέτεια της υγείας σας;
Θεωρώ ότι με βοήθησε πάρα πολύ στο να γίνω πιο διαλλακτικός άνθρωπος. Ενδεχομένως στο όλο μου προφίλ και στις αντιλήψεις μου. Με έκανε να δω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, τα οποία είχα αφήσει πίσω, και να καταλάβω ότι εν τέλει αυτό που λέμε να έχουμε την υγειά μας είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

[dfp_ads id=236982]

Μου είπατε ότι ετοιμάζετε ένα βιβλίο μετά την περιπέτεια της υγείας σας.
Το έχω τελειώσει το βιβλίο. Ο τίτλος είναι «Παλεύοντας με τις νοσοκομειακές λοιμώξεις». Εγώ τυχαίνει να ασχολούμαι με το Ιατρικό Δίκαιο ως δικηγόρος. Μετά την περιπέτεια που είχα, προσπάθησα να συγκεντρώσω τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που αφορούν τις λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και τη νομοθεσία, ώστε να κάνω ένα εγχειρίδιο επιστημονικό, που να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, λόγω προσβολής από λοιμώξεις. Και μάλιστα έχουμε και μια ΜΚΟ, την «Επιτήρηση λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠΙΛΟΙΣΥ), όπου μπορούν να απευθύνονται θύματα νοσοκομειακών λοιμώξεων για να μάθουν τα δικαιώματά τους.

Με τη σύζυγό σας, τη Λένα, τι σχέση έχετε;
Για μένα η οικογένεια είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ζωής μου και σε αυτό συνέβαλε πολύ η γυναίκα μου, η Λένα, με την οποία είμαστε μαζί από το 2004. Είχαμε από την αρχή της γνωριμίας μας μια πολύ καλή σχέση. Ειδικά μετά την περιπέτεια της υγείας μου, κατάλαβα ότι δεν έδινα τον χρόνο που έπρεπε σε εκείνη και στα παιδιά μου και τώρα προσπαθώ, ό,τι πρόγραμμα και να έχω, να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους. Ο μεγάλος μου φόβος ήταν να πέθαινα και να μη με θυμούνταν τα παιδιά μου, να μην έχουν παραστάσεις τα παιδιά από τον πατέρα τους.

Τρίτο παιδάκι θέλετε να κάνετε;
Θα σας πω κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια. Θέλαμε να κάνουμε. Μετά την περιπέτειά μου, είχαμε μια αρχική άρνηση. Ο φόβος, δηλαδή, ότι μπορεί να χάσεις τα πάντα σε μια στιγμή. Πιστεύω σιγά-σιγά να το ξεπεράσω αυτό.

Υπάρχει ερωτική ζωή με δύο παιδιά;
Ναι, υπάρχει. Εγώ είμαι ερωτευμένος με τη γυναίκα μου. Και το λέω απόλυτα και σίγουρα. Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι ότι μου αρέσει να περνάω ώρες μαζί της. Πηγαίνουμε διακοπές μόνοι μας, βγαίνουμε βράδυ έξω μαζί, κάνουμε αρκετά πράγματα οι δυο μας.

Eχετε χόμπι;
Μου αρέσει το μπάσκετ, έπαιζα και μικρός στου Παπάγου. Παρακολουθώ και την Ευρωλίγκα. Μου αρέσει επίσης το τρέξιμο. Αλλά και η πεζοπορία. Επειδή η μητέρα μου είναι από χωριό ορεινό, από την Αβδέλα Γρεβενών, μου αρέσουν οι αναβάσεις. Μην ξεχνάτε και ότι υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις ως καταδρομέας, μια από τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή μου. Είναι τιμή να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου από τις πιο μάχιμες θέσεις και αυτό με κάνει να έχω καθημερινά τη σκέψη μου στους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία.

Θα πηγαίνατε στο «Survivor»;
Το «Survivor» μου αρέσει και, όταν βρίσκω χρόνο, το παρακολουθώ. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός στις δοκιμασίες, ο άνθρωπος να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και όταν φθάνει στα όριά του, όπως συμβαίνει και σε αυτό το παιχνίδι δεν έχει σημασία η σωματική δομή του άλλου όσο η ψυχική δύναμή του.

Είστε πολύ κομψός. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;
Η γυναίκα μου. Μου ψωνίζει τα πάντα. Εγώ, αν έμενα μόνος μου, δεν θα ψώνιζα τίποτα.