Πηνελόπη Πλάκα: Χώρισε από τον Κώστα Αποστολάκη;

«Νομίζω πως το σχέδιο γάμος, φαντάζει λίγο μακρινό για μένα...»

Η Πηνελόπη Πλάκα μιλά για την προσωπική της ζωή στην Κορύνα Μαντάγαρη και την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ…

Είσαι ευτυχισμένη και στην προσωπική σου ζωή;
Ναι ομολογώ ότι θα το έλεγα αυτό, είμαι ευτυχισμένη.

Τι συμβαίνει επιτέλους, χώρισες από τον Κώστα ( Αποστολάκη);
Όχι δεν έχω χωρίσει, είμαι πολύ καλά, αλλά επιλέγω όσο μπορεί να γίνει αυτό να μην μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Ας πούμε μόλις βγω έξω μόνη μου, για καφέ με μια φίλη μου, κάτι συμβαίνει! ( σ.σ. γέλια) και λένε ότι χώρισα.

Στο παρελθόν είχες συνυπάρξει με άνθρωπο του χώρου και τότε μιλούσες πιο ανοικτά για την προσωπική σου ζωή. Νιώθεις ότι αυτό σου έκανε κακό;
Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε έναν άνθρωπο στα 19 του με έναν άνθρωπο στα 25 του; Βρίσκομαι σε μια κομβική ηλικία που ακόμα χτίζεται η προσωπικότητά μου, ωριμάζω σιγά σιγά. Όταν μπαίνεις σε έναν άγνωστο χώρο, είναι φυσικό να είσαι και πιο παρορμητικός και πιο ελεύθερος. Μετά καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει και πιο δρόμο θέλεις εσύ να πάρεις. Τώρα πια θωρακίζω την προσωπική μου ζωή για να είμαι καλά. Ασχολούμαι με τη δουλειά μου μόνο και νιώθω πιο υγιής και ευτυχισμένη.

Πριν από ένα χρόνο είχες πει ότι θα ήθελες να κάνεις νωρίς οικογένεια. Τώρα πόσο κοντά είσαι σε αυτό τον στόχο;
Όχι βέβαια έχω πολλά χρόνια ακόμα μπροστά μου για να μπω σε αυτή τη διαδικασία, είναι όμως ένα από τα όνειρά μου. Θεωρώ πως η δημιουργία οικογένειας είναι αυτοσκοπός για μια γυναίκα. Νομίζω πως το σχέδιο γάμος, φαντάζει λίγο μακρινό για μένα, αλλά κάποια στιγμή πρώτα ο Θεός θα γίνει κι αυτό. Άλλωστε πιστεύω ότι όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει, οπότε προτιμώ να τα αφήνω στην τύχη τους λέγοντας πως για μένα είναι λίγο νωρίς για όλα αυτά.

Δεν αποκλείεις το γάμο…
Φυσικά και δεν το αποκλείω, ίσα ίσα που είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα το μου συμβεί. Για μένα όμως ο γάμος αργεί ακόμα, έχει μέλλον. Η μητέρα μου είναι δικηγόρος και ασχολείται συνεχώς με διαζύγια και μου λέει το εξής « Παιδί μου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παντρεύονται πολύ μικροί και χωρίζουν πολύ σύντομα, δεν ξέρω για πιο λόγο, ίσως από παρορμητισμό». Νομίζω ότι πρέπει να μεστώσει μέσα σου μια σχέση αλλά και εσύ ο ίδιος για να προχωρήσεις σε αυτό το βήμα. Δεν κατακρίνω τους ανθρώπους που παντρεύονται νωρίς γιατί έτσι νιώθουν αλλά εγώ προσωπικά νιώθω πολύ ανώριμη για να παντρευτώ.