Πέθανε ο ηθοποιός Μάνος Σταλάκης

Μάνος Σταλάκης

Πένθος για την οικογένεια και τους ανθρώπους του θεάτρου.

Πέθανε ο ηθοποιός Μάνος Σταλάκης, σκορπώντας θλίψη στους αγαπημένους του ανθρώπους και στον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο Κώστας Βασαρδάνης ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδα στο facebook τον χαμό του Μάνου Σταλάκη, ο οποίος είχε ξεχωρίσει στο θέατρο:

[dfp_ads id=236982]

«Ο Μάνος Σταλάκης συνήθιζε -όσοι τον ήξεραν πιο προσωπικά το γνωρίζουν- να μελετάει τους ρόλους του δουλεύοντας το λόγο με το χρονόμετρο που χρησιμοποιούν οι μουσικοί. Ένα από τα κείμενα πάνω στα οποία εξασκούσε τη φωνή του λοιπόν,για να διατηρεί τη φόρμα του όταν δεν έπαιζε στο θέατρο, ήταν το “Πεθαίνω σαν χώρα” του Δημήτρη Δημητριάδη.Το οποίο αν δεν κάνω λάθος ήθελε και κάποια στιγμή να παίξει. Από ένα άλλο κείμενο του ίδιου συγγραφέα, το θεατρικό μονόλογο “Μετάνοια”,του αφιερώνω ένα μικρό απόσπασμα αποχαιρετώντας τον με βαριά καρδιά για το αναπότρεπτο της εξαφάνισής του.

“Ανθρωποπρέπεια. Αυτή είναι η αλήθεια του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.Αυτή είναι η ανθρωποπρέπεια. Ο άνθρωπος ζει ανθρωποπρεπώς , ο άνθρωπος πεθαίνει ανθρωποπρεπώς. Ανθρωποπρεπέστατα. Τίποτα άλλο. ‘ Ο,τι κι αν είναι ο άνθρωπος , ο άνθρωπος είναι ανθρωποπρεπής.Αυτό είναι.’ Εξω από τον τάφο και μέσα στον τάφο.Τίποτα πιο πέρα απ’ αυτό. Μόνον αυτό. Αυτό που είναι ο άνθρωπος.Είναι τόσο απλό. Τίποτα πιο απλό δεν υπάρχει. Το πιο αβάστακτο, το πιο τρομερό, αλλά το πιο απλό»…».