Πάνος Κοκκινόπουλος: «Έχουμε σταματήσει γύρισμα που κάναμε στον δρόμο γιατί…»

Πάνος Κοκκινόπουλος

"Βλέπω ξαφνικά κάτι κρυμμένους τύπους με όπλα να μας σημαδεύουν..."

Αν δεν τον ξέρεις φαντάζεσαι ότι περνά τις μέρες του γράφοντας απίθανα σενάρια για φόνους, ότι ο καλύτερός του φίλος είναι εγκληματολόγος και ότι στο σαλόνι του σπιτιού του αντί για τα κλασικά φοντάν θα βρεις όπλα, μαχαίρια και γεμάτα με σφαίρες περίστροφα. Ο Πάνος Κοκκινόπουλος εξομολογείται στο Down Town και την Φανή Πλατσατούρα…

Έχεις δεχθεί απειλές λόγω των ιστοριών που καταπιάνεσαι;

[dfp_ads id=236982]

Απειλές όχι. Θυμάμαι παλιά, όταν έκανα στον ΑΝΤ1 την «Ανατομία ενός εγκλήματος» τη δεκαετία του ΄90 είχαμε γυρίσει ένα επεισόδιο τον Δράκο της Βουλιαγμένης. Παντρεμένος, με παιδιά σκότωνε γυναίκες. Βασικά τις έπνιγε. Τον είχε υποδυθεί ο Άκης Σακελλαρίου. Μια μέρα λοιπόν, βρέθηκε τυχαία για μια παράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού όπου χωρίς να το ξέρει, εκεί κρατούνταν ο «Δράκος της Βουλιαγμένης». Τον έπιασε και του είπε: «είδα το επεισόδιο. Με υποδύθηκες πολύ καλά».

Τι άλλα τέτοια ασυνήθιστα περιστατικά έχουν συμβεί;

Έχουμε σταματήσει γύρισμα που κάναμε στον δρόμο γιατί πλάκωσε η ομάδα Δέλτα ύστερα από τηλεφώνημα μιας κυρίας στη γειτονιά ότι είδε έναν τύπο να κυκλοφορεί με πιστόλι και μάσκα στο πρόσωπο. Ήταν ηθοποιός που έκανε μια σκηνή φόνου. Βλέπω ξαφνικά κάτι κρυμμένους τύπους με όπλα να μας σημαδεύουν. «Γύρισμα, γύρισμα», τους φωνάζω και λυθήκαμε στα γέλια. Μια άλλη φορά είχαμε πάει με το συνεργείο και τους ηθοποιούς στο break ενός γυρίσματος, σε ένα εστιατόριο για να φάμε. Και μιλάγαμε δυνατά. Λέει ο διευθυντής φωτογραφίας «τι έχουμε τώρα;». Απαντάω «έχουμε τον αποκεφαλισμό, τον βιασμό και τη δολοφονία με το μαχαίρι». «Μα δεν την κάναμε το πρωί τη δολοφονία με το μαχαίρι;», με ρωτά και παρατηρούμε εκείνη την ώρα ότι έχει σταματήσει κάθε συζήτηση στα διπλανά τραπέζια και όλοι μας κοιτούν έντρομοι.