«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν Πειραιώτης και δεν σήκωνε πολλά πολλά»

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

«Ο Δημήτρης είχε σηκωθεί και χόρευε ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο. Η Αλίκη άνοιξε δεκάδες σαμπάνιες για πάρτη του και ο κόσμος ζητωκραύγαζε».

Στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα μίλησε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τονίζοντας πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν αντιλαμβανόταν εύκολα το χιούμορ της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

«Μέσα σε αυτό το κεφάλαιο της Αλίκης γράφω και για την πρώτη μας γνωριμία που έγινε στην ταινία “Η Αλίκη στο Ναυτικό”. Μετά γράφω για ένα πολύ ωραίο περιστατικό όταν είχαμε πάει με την Αλίκη στον Ζαμπέτα. Ο Δημήτρης είχε σηκωθεί και χόρευε ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο. Η Αλίκη, λοιπόν, που ήταν τρελά ερωτευμένη μαζί του, σηκώθηκε και άνοιξε δεκάδες σαμπάνιες για πάρτη του. Και ο κόσμος ζητωκραύγαζε.

Μπορεί να έλεγαν την Αλίκη σκληρή, ήταν όμως ψυχούλα και δυναμικός χαρακτήρας. Και αν μου έλεγες μεταξύ Αλίκης και Δημήτρη, εγώ θα σου έλεγα Αλίκη. Όχι γιατί ο Δημήτρης ήταν σκληρός άνθρωπος, αντιθέτως μάλιστα. Απλά η Αλίκη ήταν πειραχτήρι και ο Δημήτρης δεν σήκωνε πολλά πολλά και δεν αντιλαμβανόταν εύκολα το χιούμορ της Αλίκης», είπε αρχικά η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου

«Ξέρεις πόσες φορές η Αλίκη τον πείραζε στο θέατρο ΡΕΞ και εκείνος θυμωμένος έφευγε από τις πρόβες ή την επίσημη πρεμιέρα και καθόταν έξω στα σκαλιά; Ήταν βλέπεις Πειραιώτης και δεν σήκωνε πολλά πολλά. Και η Αλίκη μού έλεγε: “πήγαινε, ρε ψιψίνα, και καλμάρισέ τον”. Πήγαινα, μιλούσαμε, και ο Δημήτρης γύριζε πίσω. Γι’ αυτά τα χρόνια νοσταλγώ και κλαίω», πρόσθεσε επίσης η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.