Νανά Παλαιτσάκη: «Εγώ αποφάσισα να αυτοκτονήσω»

Νανά Παλαιτσάκη

«Είχα μια υποτροπή πριν από μερικές μέρες. Μου έκαναν μαγνητική τομογραφία και εντόπισαν...»

Δέκα ολόκληρα χρόνια δίνει τη μάχη με την ασθένεια της αθόρυβα και με αξιοπρέπεια. Η Νανά Παλαιτσάκη, λίγες μέρες μετά τη νοσηλεία της στο Ερρίκος Ντυνάν, μιλάει στην εφημερίδα Spirto και τη Ράνια Καρατζαφέρη για τη νέα της περιπέτεια. Συγκλονίζει η δήλωσή της: «Ήθελα να αυτοκτονήσω! Είμαι σε κατάσταση σοκ».

[dfp_ads id=236982]

«Είχα μια υποτροπή πριν από μερικές μέρες. Είχε πήξει το αίμα μου. Μου έκαναν μαγνητική τομογραφία και εντόπισαν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Με έβαλαν στα επείγοντα με ανεύρυσμα εγκεφάλου και στη συνέχεια στην προ-εντατική μονάδα. Έπειτα από τα δύο πρώτα κρίσιμα εικοσιτετράωρα δεν έσπασε ο θρόμβος, αλλά τα αγγεία έχουν ξεχειλώσει πέντε φορές περισσότερο από το κανονικό. Ήδη μου έχει σπάσει ένας θρόμβος στην κοιλιά και ένας στο χέρι, γιατί αυτή η μετάλλαξη κρυσταλλοποιεί το αίμα μου.

Επειδή εδώ και δέκα χρόνια βρίσκομαι σε μια μετάλλαξη νωτιαίου μυελού, μια ασθένεια σπάνια ακόμη και για τους γιατρούς, πηγαίνω κάθε μήνα στο νοσοκομείο, όπου μου κάνουν συνεχώς αφαιμάξεις και μου βάζουν αντιπηκτική και θρομβολυτική θεραπεία. Καταλαβαίνεις ότι εγώ, μάλλον μη θέλοντας να δω την αλήθεια, θεωρούσα ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό. Κάποια εποχή -δεν ήμουν σε κανάλι τότε- είχε σπάσει ο θρόμβος στην κοιλιά και είχα πάθει σηψαιμία.

Αντιλήφθηκα ότι για έναν λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα, εγώ αποφάσισα να αυτοκτονήσω. Ήθελα να αυτοκτονήσω και δεν είχα δώσει καμία σημασία στον εαυτό μου. Όλο το καλοκαίρι που έμεινα και έκανα εκπομπές καθημερινά τρεισήμισι ώρες και πήγαινα την Παρασκευή και μου άδειαζαν αίμα από τη φλέβα του ποδιού με τη σύριγγα, όταν οι φλέβες μου δεν μπορούν πια να βγάλουν αίμα, αυτό είναι αυτοκτονία. Πραγματικά αυτή τη φορά έχω κατατρομάξει. Καταλαβαίνεις πόσο αυτοκτονικό ήταν αυτό που έκανα; Είχα μικρή πίεση 14 και πήγα στην εκπομπή αντί να πάω στο νοσοκομείο!

Αν με ρωτήσεις τώρα «γιατί το έκανες αυτό;», δεν μπορώ να σου πω, αλλά σίγουρα δεν υπήρχε λογική. Υπάρχουν πιο γρήγοροι τρόποι να αυτοκτονήσει κάποιος από αυτόν που διάλεξα εγώ. Το συνειδητοποίησα και τέλος. Έπαθα τέτοιο σοκ που δεν θέλω άλλο. Πρέπει να ασχοληθώ και να δω πώς θα ξανασταθώ στα πόδια μου».