Μαίρη Βιδάλη: «Ήθελα να φύγω από το “Καλημέρα Ζωή”, αλλά ο Νίκος Φώσκολος…»

Μαίρη Βιδάλη

«Νομίζω πως ήταν αδικημένος, όπως όλοι στην Ελλάδα που έχουν κάνει τεράστια καριέρα με πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό».

Στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά έδωσε συνέντευξη η Μαίρη Βιδάλη που μίλησε μεταξύ άλλων και για την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά “Καλημέρα Ζωή”.

[dfp_ads id=236982]

Κινηματογραφικά ξεχώρισες στα πρώτα χρόνια της καριέρας σου ως Ηρώ Κωνσταντοπούλου στην ταινία «17 σφαίρες για έναν άγγελο» και τηλεοπτικά σε θυμάμαι αργότερα, για αρκετά χρόνια, στο «Καλημέρα ζωή».

Ήμουν εννιά χρόνια σε αυτή την πολύ δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1, αλλά η αλήθεια είναι πως μετά τα έξι χρόνια ήθελα να αποχωρήσω και δεν με άφηνε ο Νίκος Φώσκολος. Συμμετείχα στο βασικό καστ του «Καλημέρα ζωή» και ο Νίκος μού είχε πει: «Μην μου το κάνεις αυτό». Το δέχτηκα, αλλά με τον όρο να μη γράφονται ιστορίες πάνω μου. Απλά ήθελα να υπάρχω όσο πιο διακριτικά γίνεται στη σειρά.

Γιατί ήθελες να αποχωρήσεις;

Διότι ο Νίκος Φώσκολος, ύστερα από μια επιπλοκή στην υγεία του, σταμάτησε να γράφει. Έγραφαν άλλοι για εκείνον, ούτε ξέρω ποιοι ήταν αυτοί, κάποια ασήμαντα ανθρωπάκια. Οι ιστορίες τους ήταν αντιγραφές παλιών ιστοριών του Νίκου, κακά γραμμένες και το καστ είχε γίνει τριτοκλασάτο, με δέκα πρωταγωνιστές και επτακόσιους κομπάρσους. Οπότε δεν ήθελα να έχω μεγάλη εμπλοκή στη σειρά. Πάντως, ο Νίκος Φώσκολος στην εποχή του ήταν μεγάλο κεφάλαιο για το σινεμά και την τηλεόραση, έγραφε και σκηνοθετούσε κοινωνικά θέματα. Τον εκτιμούσα και τον σεβόμουν πολύ. Και νομίζω πως ήταν αδικημένος, όπως όλοι στην Ελλάδα που έχουν κάνει τεράστια καριέρα με πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό.