Κώστας Κάππας: «Δεν ξέρω γιατί κάνει εντύπωση πως παραμείναμε φίλοι με τη Γωγώ»

Κώστας Κάππας

«Θα μπορούσα να είχα παντρευτεί και να έχω παιδί.»

Ήταν το 2003 όταν ο Κώστας Κάππας πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά Κλείσε Τα Μάτια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και είχε γίνει ντόρος με το φιλί που είχε ανταλλάξει με το συμπρωταγωνιστή του, Περικλή Ασημακόπουλο. Σε ερώτηση της Χριστίνας Ζάχου στο περιοδικό People αν η κοινωνία μας δεκαπέντε χρόνια μετά έχει αποδεχτεί πλέον τη διαφορετικότητα εκείνος άπαντα: «Ούτε εκείνη την περίοδο είχα καταλάβει το λόγο που έγινε αυτός ο ντόρος. Πριν από εμάς είχαν υπάρξει κι άλλα κινηματογραφικά φιλιά. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η κοινωνία μας, μου φαίνεται το ίδιο συντηρητική. Δεν είναι ακριβώς συντηρισμός όλο αυτό, είναι κάτι άλλο, για το οποίο δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη. Υπάρχει υποκρισία στην κοινωνία και το ψέμα μάς καθησυχάζει. Το βλέπεις με τα ζευγάρια που κάνουν σεξ αραιά και πού και υποκρίνονται πως είναι καλά μεταξύ τους».

[dfp_ads id=236982]

Κοιτάζοντας πίσω, ο ηθοποιός Κώστας Κάππας νιώθει ότι μέχρι σήμερα πήρε αποφάσεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. «Θα μπορούσα να είχα παντρευτεί και να έχω παιδί. Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά, τα αγαπάω, αλλά δεν ξέρω αν θα ήθελα δικά μου. Τώρα πια είμαι σε περίεργη ηλικία και έχω συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Όταν γίνεσαι γονιός, αλλάζει η ζωή σου και προσανατολίζεσαι σε έναν άλλον άνθρωπο. Φυσικά αυτό που συμβαίνει είναι κάτι μαγικό, μιας και αποκτάς άλλη σχέση με τα πράγματα. Επιπλέον αρχίζεις να συμβιβάζεσαι με το θάνατο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσα να είμαι δεσμευμένος σε έναν άνθρωπο που έπρεπε να τον φροντίζω, να έχω την έγνοια του κάθε λεπτό. Δηλαδή, αν θα ήθελα να φύγω για ένα χρόνο στη Χιλή, δεν θα ήταν εφικτό. Πάντως, αν μου συμβεί, θα χαρώ. Ίσως, τελικά, εμείς οδηγούμε τα πράγματα σε ένα σημείο που αισθανόμαστε καλά με τη ζωή μας. Εγώ αισθάνομαι μια χαρά με τη ζωή μου. Δεν μου λείπει κάτι. Έχω αγάπη, δίνω αγάπη» εκμυστηρεύεται με χαμόγελο.

Πέρσι, στις 4 Φεβρουαρίου, γιόρτασε τα γενέθλιά του με αγαπημένα πρόσωπα, ενώ στην παρέα ήταν και η πρώην σύντροφός του, Γωγώ Μπρέμπου, με την οποία υπήρξαν ζευγάρι για περισσότερα από δέκα χρόνια και παραμένουν καλοί φίλοι. «Ναι, ήταν και η Γωγούλα! Πραγματικά, δεν ξέρω γιατί αυτό κάνει εντύπωση. Νομίζω πως σε μια μερίδα ανθρώπων που έχουν αγαπήσει πολύ, αυτό δεν φαίνεται περίεργο, αλλά απολύτως φυσιολογικό. Όταν νιώσεις βαθιά αγάπη για έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν τα πράγματα κάποια στιγμή τσιτώσουν μεταξύ σας, όσο περνάει ο χρόνος, αυτό που μένει είναι η αγάπη» εξομολογείται.