Κατερίνα Λέχου: «Δεν θα έκανα ποτέ ένα παιδί σε αυτή την ηλικία»

Τι την κέρδισε στον σύντροφο της;

Η Κατερίνα Λέχου μιλά για τη σχέση με το σύντροφο της Μάνο Στρατάκη και την απόφαση της να μην κάνει παιδί στην εφημερίδα Αγορά και στην Κορύνα Μανταγάρη

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στον Μάνο Στρατάκη;

«Είναι τρυφερός, με αποδέχεται έτσι όπως είμαι, με τα όλα μου. Δεν είμαστε ο καλός μας εαυτός όλο το 24ωρο, αγαπά και τα κακά μου. Θέλει να πετύχουμε να είμαστε μαζί όσο κι εγώ, τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή, γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον. Αν στον πρώτο τσακωμό δεν θέλει κάποιος να τα βρει, κόβεται και το νήμα της επικοινωνίας. Δεν μπορείς μόνος σου να κάνεις κάτι.»

Έχεις δηλώσει ότι δεν παντρεύτηκες για να κάνεις παιδί. Μπήκες ποτέ στη διαδικασία να αποκτήσεις ένα παιδί;

«Συγγνώμη που το λέω έτσι αλλά δεν θα έκανα ποτέ ένα παιδί σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα, γιατί το παιδί θέλει μια μάνα όχι μια γιαγιά. Αλλά προφανώς δεν το θέλω και τόσο πολύ. Καταστρατηγούμε τη φύση. Είναι πολύ καθαρό στο μυαλό μου. Αλλά το ρεζουμέ είναι πως δεν το ήθελα και ποτέ. Δεν έτυχε. Κι επίσης επειδή για πολλά χρόνια ήμουν σε μεγάλη πάλη με τον εαυτό μου, γιατί έψαχνα να βρω τι πάει στραβά σε εμένα, επειδή  κοινωνία σε ωθεί στο ότι πρέπει να κάνεις παιδί, έχω να σου φέρω παραδείγματα από πολλές σημαντικές γυναίκες στην ιστορία που έχουν κάνει σημαντικό έργο και δεν έχουν κάνει παιδί.»