Γιώργος Γεωργίου: Πέθανε ο γιος του από την «Αταξία του Φρίντριχ»

Γιώργος Γεωργίου

Η συνέντευξη του δημοσιογράφου που είχε συγκλονίσει: «Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψύχα και να σπάνε τα δόντια μου»!

Τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του βιώνει ο Γιώργος Γεωργίου, καθώς πέθανε ο 35χρονος γιος του. Ο Τάσος Γεωργίου έπασχε από την σπάνια ασθένεια “Αταξία του Φρίντριχ”.

Δείτε εδώ τι είναι η νόσος «Αταξία του Φρίντριχ»

[dfp_ads id=236982]

Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο γιος του και το πως σημαδεύτηκε η ζωή του από αυτή την ανίατη ασθένεια, είχε μιλήσει πριν από περίπου 2 χρόνια ο Γιώργος Γεωργίου στον Θοδωρή Αθερίδη, στην εκπομπή Αργά του Νίκου Μαστοράκη. Τα λόγια του είχαν συγκλονίσει!

«Όταν αρρώστησε ο γιος μου το 1992 και τον πήγα στην Αγγλία και έμαθα τα καθέκαστα… Έπαθε μια σπάνια ασθένεια, ένα παιδί στο 1,5 εκατομμύριο. Αταξία του Φρίντριχ λέγεται. Είναι ανίατη, κληρονομική, το κληρονόμησε και από μένα και από τη μητέρα του. Εγώ και η μαμά του είμαστε φορείς. Τώρα είναι 33 ετών, σε αναπηρική πολυθρόνα. Τα πόδια έχουν παραλύσει, τα χέρια του τα κουνάει.

Όταν μας είπε ο γιατρός τι περιμένει τον Τάσο κι εμάς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο το βράδυ, δεν κοιμήθηκα. Το πρωί που σηκώθηκα, πάω να πλυθώ και βλέπω τα μαλλιά μου άσπρα. Αρχίζω να μασάω ψωμί ψύχα και να σπάνε τα δόντια μου»!