Έφυγε από τη σύσκεψη στο υπουργείο και πήγε να παντρευτεί χωρίς να το μάθει κανείς

Κώστας Καραγκούνης

Το μυστικό του προδόθηκε την επόμενη μέρα. Γνωστός πολιτικός της ΝΔ μιλάει πρώτη φορά για την προσωπική του ζωή...

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, είναι αθλητικός τύπος, προπονείται στον Εθνικό και παίζει μπάσκετ. Στο γήπεδο συνάντησε τη Σάσα Σταμάτη και εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά πως προσπάθησε να κρατήσει τον γάμο του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά…

Κώστα, δεν σε έχουμε δει ποτέ με τη σύζυγό σου. Πώς το έχεις καταφέρει;
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ένας πολιτικός οφείλει να μην προτάσσει την προσωπική του ζωή. Αλλωστε, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και κανέναν. Ο πολιτικός οφείλει να προκρίνει τα προβλήματα του κόσμου και το πώς θα είναι ωφέλιμος για την πατρίδα. Από εκεί και πέρα, είναι προσωπική μου επιλογή να μη συμμετέχει η οικογένειά μου σε όλο αυτό. Για να απαντήσω, όμως, στο ερώτημα, έχω οικογένεια. Έχω τρεις γυναίκες στη ζωή μου. Τη σύζυγό μου και τα δύο κοριτσάκια μου. Τη Γιούλη, 3,5 ετών, και τη Μαργαρίτα, 1,5 ετών. Είναι οι γυναίκες που υπεραγαπώ.

Τι σου αρέσει να κάνεις με τις κορούλες σου;
Να πηγαίνω βόλτες, να πηγαίνουμε είτε στον ζωολογικό κήπο, που τους αρέσει πολύ, είτε σε πάρκα, όπου παίζουν. Τα συνηθισμένα και τα καθημερινά που κάνει ένας πατέρας με τα παιδιά του. Πηγαίνουμε συχνά και παιδικό θέατρο. Είδαμε πρόσφατα τον «Μαγικό Αυλό».

[dfp_ads id=236982]

Ακόμα και τον γάμο σου τον κράτησες μυστικό. Το μάθαμε την επόμενη ημέρα.
Συνέβη ένα περιστατικό και τελικά έγινε γνωστός ο γάμος. Ήμουν στο υπουργείο την ημέρα του γάμου μέχρι τις 5 το απόγευμα, διότι είχαμε μια πολύ σημαντική σύσκεψη. Με πήρε ένας δημοσιογράφος τηλέφωνο εκείνη την ώρα και κάναμε μια συνήθη κουβέντα για τα τρέχοντα θέματα. Με ρώτησε πού ήμουν και του είπα: «Στο υπουργείο». Την επόμενη ημέρα έμαθε ότι είχα παντρευτεί, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Καλά, ρε Κώστα, μιλούσαμε στις 5, πότε παντρεύτηκες;». Ο γάμος έγινε στις 7 και έτρεξα μόλις τελείωσε η σύσκεψη. Εκεί που προσπάθησα να το αποκρύψω, τελικά δεν κατέστη δυνατό, διότι το περιστατικό γράφτηκε από τον συνάδελφό σας την επόμενη ημέρα.

Ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτας με τη σύζυγό σου;
Νομίζω πως ναι. Γνωριστήκαμε σε διακοπές, στα Κουφονήσια. Ο κουμπάρος μου έκανε το «προξενιό», διότι ήταν αυτός που μίλησε στις κοπέλες που ήταν παρέα η γυναίκα μου και τελικά έτσι έγινε η γνωριμία.

Τι θαυμάζεις σε εκείνη; Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να παντρευτείς τη συγκεκριμένη και να γίνει η μητέρα των παιδιών σου;
Το ότι με υπομένει μάλλον (γέλια). Το να είσαι δίπλα σε έναν πολιτικό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας ευθύς άνθρωπος, πολύ χαρούμενος και πάντα με στηρίζει στα δύσκολα. Και μπορώ να καταλάβω την ίδια και όσες μητέρες δουλεύουν, έχουν παιδιά και πρέπει να φροντίζουν για όλα. Πραγματική ηρωίδα η σύγχρονη γυναίκα. Οσες, βέβαια, μπορούν και δουλεύουν σε αυτή την Ελλάδα της κρίσης.