Χρυσούλα Διαβάτη: «Η Μελίνα Μερκούρη ήταν εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία»

Χρυσούλα Διαβάτη

"Έκανε ένα μεγάλο κακό... Ποιοι μιλάμε για τη Μελίνα Μερκούρη; Εσείς μιλάτε! Μη με διαολίζετε τώρα"!

Η Χρυσούλα Διαβάτη μιλάει για όλους και για όλα στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν όσα λέει η ηθοποιός για τη Μελίνα Μερκούρη. Η Χρυσούλα Διαβάτη αναφέρει τα εξής:

Ισχύει ότι από το σπίτι σας στου Παπάγου πέρασαν όλοι οι τότε stars του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου; Και ότι όλοι είχαν να λένε για το πόσο εξαιρετική μαγείρισσα είστε;

Ναι, ισχύει. Πέρασαν σπουδαίοι άνθρωποι. Ποιον να πρωτοπώ; Να πω τον Μινωτή, τον Λυκούργο Καλλέργη, τον Λιγνάδη, τον Κούρκουλο, τη Νόνικα Γαληνέα, τη Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη Δανδουλάκη, τον Πλωρίτη, τον Κακογιάννη, τον Καρακατσάνη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Σταμάτη Κραουνάκη, που έχει να το λέει ότι πρωτόπαιξε πιάνο στο σπίτι του Τσακίρογλου; Τον Θύμιο Καρακατσάνη έπρεπε να τον βάλω πρώτο, γιατί ήταν μέγιστος ηθοποιός.

[dfp_ads id=236982]

Οι stars της εποχής -Βουγιουκλάκη, Καρέζη, Μερκούρη- δεν είχαν έρθει;

Όχι, στο σπίτι μου πάντα επέλεγα ποιοι θα μπουν. Η Μελίνα Μερκούρη έκανε ένα μεγάλο κακό, κατάργησε την άδεια του ηθοποιού. Όποιος θέλει παίζει, βάζοντας στο θέατρο την αδερφή του, την ανιψιά του, την υπηρέτριά του. Μπορώ εγώ να πάω να κάνω τον χειρουργό ή τον καθηγητή; Γιατί το δικό μου επάγγελμα μπορούν να το κάνουν όλοι;

Τι γνώμη έχετε για την Μελίνα Μερκούρη ως ηθοποιό;

Ήταν μια ωραία γυναίκα, εντυπωσιακή και καλοζωισμένη. Τη χάζευες. Ως ηθοποιό, ας την κρίνει η ιστορία.

Δεν την έχει κρίνει ήδη η ιστορία, αφού σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, μιλάμε ακόμα για εκείνη;

Ποιοι μιλάμε; Εσείς μιλάτε. Γιατί δεν μιλάτε για την Κατίνα Παξινού; Γιατί δεν μιλάτε για τη Βάσω Μανωλίδου, που δεν πέρασε μεγαλύτερη ηθοποιός από την Ελλάδα; Για να μην πω παγκοσμίως. Μη με διαολίζετε τώρα. Τότε υπήρχε στο θέατρο ένα κοινό μορφωμένο και έξυπνο. Δεν ήταν ηλίθιο το κοινό.