Kuzey Guney: Νέα καθημερινή σειρά στο Star!

Μία από τις πιο επιτυχημένες τουρκικές παραγωγές εντάσσεται στο πρόγραμμα του Star από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) στις 17:40.

Πρωταγωνιστές, ο «Μπραντ Πιτ της Ανατολής», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, Κιβάντς Τατλιτούγ στον ρόλο του Κουζέι και ο Μπουγρά Γκιουλσόι στον ρόλο του Γκιουνέι, ο οποίος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως «Βουράλ» στη σειρά «Fatmagul».

Οι δύο σούπερ σταρ της Τουρκίας υποδύονται δύο αδέλφια, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, όπως φανερώνουν και τα ονόματα τους, που στα τουρκικά Κουζέι σημαίνει «βορράς» και Γκιουνέι «νότος».

Τα δύο αδέλφια θα βρεθούν αντιμέτωπα για την αγάπη μιας γυναίκας, της Τζεμρέ. Την…πέτρα του σκανδάλου, υποδύεται η ανερχόμενη Οϊκού Καραγιέλ.

Έρωτας, ίντριγκα, δυνατή πλοκή, σκοτεινά μυστικά και οι πιο γοητευτικοί πρωταγωνιστές σε μια συναρπαστική ιστορία!

«Κουζέι-Γκουνέι», η ιστορία δύο αδελφών, που δίνουν σκληρή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Όμως οι δρόμοι και οι μέθοδοι, που επιλέγουν με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους, είναι τελείως διαφορετικοί. Το μοναδικό τους κοινό, ο έρωτάς για την Τζεμρέ.

Ο Κουζέι και ο Γκιουνέι είναι αδέλφια, γιοι ενός φούρναρη από την Κωνσταντινούπολη. Ο Κουζέι είναι οξύθυμος, ατίθασος, τολμηρός, επαναστάτης από τη φύση του. Δεν μπορεί να ελέγξει το θυμό του. Δεν του αρέσει η αδικία. Όταν αδυνατεί να εκφραστεί με το λόγο, χρησιμοποιεί τη δύναμη των χεριών του. Γι’ αυτό και από μικρό παιδί μπλέκεται συνεχώς σε καβγάδες.

Αντιθέτως ο μεγαλύτερος του αδελφός, ο Γκιουνέι, είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας, που τον χαρακτηρίζει η υπομονή, η πραότητα και η εργατικότητα.

Τα δυο αδέλφια, παρά τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, έχουν αρχικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Και οι δύο έχουν όνειρα για τη ζωή, θέλουν για τον εαυτό τους κάτι καλύτερο από το να διαχειριστούν απλά την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Γκιουνέι ονειρεύεται να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή, που ζει η οικογένειά του. Θέλει να αποκτήσει πολλά χρήματα, για αυτό αγωνίζεται σκληρά να μπει σε μια καλή σχολή. Από την άλλη, ο Κουζέι, ονειρεύεται μια στρατιωτική καριέρα και η επιθυμία του είναι να εισαχθεί σε μια Στρατιωτική Ακαδημία.

Η άφιξη στη γειτονιά της όμορφης Τζεμρέ, που μετακομίζει με τη μητέρα της Γκιουλτέν, σηματοδοτεί ανατρεπτικές αλλαγές στη ζωή των δύο αδελφών.

Την προηγούμενη των εισαγωγικών εξετάσεων του Γκιουνέι, ο Κουζέι, αποφασίζει να αποκαλύψει τα αισθήματά του στην Τζεμρέ, αλλά μαθαίνει ότι η κοπέλα, ήδη έχει κάνει την επιλογή της.
Εκείνη την τραγική νύχτα, όλα ανατρέπονται. Τα γεγονότα, που θα διαδραματιστούν, θα γίνουν αιτία να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο αδελφών. Ο Κουζέι θα αναλάβει την ευθύνη για ένα έγκλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται, προκειμένου να προστατέψει τον Γκιουνέι.

Ο Γκιουνέι πραγματοποιεί το στόχο του. Είναι πλέον φοιτητής και το μέλλον φαντάζει μπροστά του ευοίωνο. Αντίθετα ο Κουζέι είναι υποχρεωμένος να περάσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή του μέσα στη φυλακή. Όταν αποφυλακίζεται, επιστρέφει σπίτι έχοντας στις αποσκευές του τραυματικές εμπειρίες. Ο εγκλεισμός στη φυλακή έχει αφήσει βαθιά σημάδια επάνω του και συνειδητοποιεί πως δεν είναι εύκολο να συνυπάρξει πια με την οικογένειά του. Τα πάντα και οι πάντες έχουν αλλάξει.

Ο Γκιουνέι με την Τζεμρέ ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ο Γκιουνέι έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις, που θα τον βοηθήσουν να μπει στον κόσμο των πλουσίων. Στον ελεύθερο του χρόνο εργάζεται σε μια λέσχη του γκολφ και ήδη έχει κάνει κάποιες σημαντικές γνωριμίες, που κατά τη γνώμη του θα του φανούν χρήσιμες για την επίτευξη των στόχων του. Παράλληλα δεν περνάει απαρατήρητος από τη συμφοιτήτριά του, Μπανού, κόρη μεγαλοεπιχειρηματία Η φιλία των δύο νέων ανησυχεί την Τζεμρέ, αν και στην αρχή δεν θεωρεί απειλή την Μπανού.

Με την επιστροφή του Κουζέι, αλλάζουν όλα όσα πίστευαν ότι ήταν δεδομένα. Το μυστικό, που κρατά επτασφράγιστο η οικογένεια, θα στέκεται πάντα ανάμεσα τους. Ο Γκιουζέι από την πλευρά του, αισθάνεται συνεχώς να απειλείται, καθώς το μέλλον του, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη του αδελφού του. Λίγες λέξεις φτάνουν για να τελειώσουν όλα πριν καν αρχίσουν. Αυτό το βάρος, είναι καταδικασμένος να το κουβαλάει μια ολόκληρη ζωή.

Το μυστικό αυτό γίνεται αιτία να μεγαλώσει περισσότερο η απόσταση, που χωρίζει πια τα δυο αδέλφια αλλά και ο λόγος, που δεν μπορούν να ξεκόψουν μεταξύ τους. Είναι ένα εμπόδιο, που τους ακολουθεί σαν σκιά ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν.

Οι αποκαλύψεις, τα ένοχα μυστικά και τα ασίγαστα πάθη, θα τους παρασύρουν όλους…

Η ιστορία της σειράς βασίζεται στο βιβλίο του νομπελίστα μυθιστοριογράφου Ορχάν Παμούκ με τίτλο «Ο κύριος Τζεβντέτ και οι γιοι του». Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο του βιβλίο, που εκδόθηκε το 1982.

Το σενάριο υπογράφουν οι Ετζέ Γιορέντς και Μελέκ Γκέτζογλου, που έχουν υπογράψει τα σενάρια πολλών επιτυχημένων σειρών όπως «Κισμέτ», «Πειρασμός», «Μενεξέ», «Fatmagul».

Στο πλευρό των δύο πρωταγωνιστών θα δούμε και δύο ηθοποιούς γνωστούς στο ελληνικό κοινό από τη σειρά «Εζέλ»:

τον Ριζά Κοτζάογλου, που είχε κλέψει τις εντυπώσεις με τον ρόλο του «Τεμούζ», του ψυχοπαθούς δολοφόνου στη σειρά «Εζέλ» αλλά και την εντυπωσιακή ξανθιά Μπαντέ Ιστσίλ, την αφελή «Σεμπνέμ».

Ο Ριζά Κοτζάογλου υποδύεται τον καλύτερο φίλο του Κουζέι, τον Αλί ενώ η Μπαντέ Ιστσίλ, την Μπανού, μια γυναίκα, που διεκδικεί ερωτικά τον Γκιουνέι.

Τη μητέρα της Τζεμρέ υποδύεται η Ζερίν Τεκιντόρ, η ευγενική «δεσποινίς Ντενίς» από τη σειρά «Πειρασμός», η οποία συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Κιβάντς Τατλιτούγ.

Στη σειρά εμφανίζεται και η Μερβέ Μπολουγκούρ, η μελαχρινή καλλονή, που γνωρίσαμε ως «Νουρμπανού Σούλταν» στον «Σουλεϊμάν» και υποδύεται τη Ζεϊνέπ, που ερωτεύεται τον Κουζέι.

Στον ρόλο του αστυνομικού Σαράφ, θα δούμε τον Κάαν Τασανέρ, τον σκληρό «Ερντογάν» από τη σειρά «Fatmagul», ο οποίος, σε εκείνη την παραγωγή, είχε συνεργαστεί με τον Μπουγρά Γκιουλσόι.

Την επιβλητική μουσική της σειράς έχει συνθέσει ο Τοϊγκάρ Ισικλί, ο άνθρωπος πίσω από κάθε επιτυχημένο τηλεοπτικό soundtrack τουρκικών παραγωγών (Εζέλ, Πειρασμός, Μενεξέ, Κισμέτ, Karadayi, Son, Έρωτας και διαμάντια).

Η σειρά την περίοδο 2011 – 2013 τιμήθηκε με 16 βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις στην Τουρκία και προβάλλεται σε 12 χώρες, στην Ευρώπη και την Ανατολή.

Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά στις 17:40 στο Star.