Φρουτοπία: Σχεδιάζεται η τηλεοπτική και κινηματογραφική επιστροφή της!

Φρουτοπία

Η θρυλική σειρά της δεκαετίας του '80 επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Η Φρουτοπία είναι η μεγαλύτερη Ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Το κόμικ μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες κουκλοθεάτρου και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Νοεμβρίου 1985, από το κανάλι της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός οτί το τέλος της Φρουτοπίας δεν προβλήθηκε ποτέ λόγω περικοπών στην ζώνη προγράμματος κατα την οποία προβαλλόταν η σειρά, προβλήθηκαν 3 κύκλοι με συνολικά 47 επεισόδια, τα οποία επαναπροβλήθηκαν αρκετές φορές τα χρόνια που ακολούθησαν.

[dfp_ads id=236982]

Πολλοί γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί της εποχής δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες της τηλεοπτικής μεταφοράς της Φρουτοπίας, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Δάνης Κατρανίδης, η Ντίνα Κώνστα, η Ματίνα Καρρά, και ο Τάσος Κωστής. Στην αφήγηση ήταν ο γνωστός αφηγητής Κώστας Σκόκος. Την μουσική υπόκρουση της σειράς ερμήνευσε ο Φαίδων Σοφιανός και η Ήβη Σοφιανού, σε μουσική του Φαίδωνα Σοφιανού και στίχους της Ήβης Σοφιανού.

Αν και η σειρά γυρίστηκε με χαμηλό προϋπολογισμό, είχε πολύ πλούσια σκηνικά που απαιτούσαν ιδιαίτερη λεπτοδουλειά και εκτείνονταν για 800-900 τετραγωνικά. Σαν αποτέλεσμα τα γυρίσματα διάρκεσαν 3 χρόνια – πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Σε ζωντανή σύνδεση της εκπομπής Σπίτι μου Σπιτάκι μου με το Στούντιο Mabrida, ο Φαίδωνας Σοφιανός αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η τηλεοπτική επιστροφή της Φρουτοπίας με νέα επεισόδια, αλλά και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. «Ένα από τα θέματα που ετοιμάζουμε αυτή την εποχή είναι το ενδεχόμενο ο Πίκος, ή ο μικρός του ανιψιος, να επιστρέψει στη Φρουτοπία του 2017, που υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ γιατί θα πήγαινε και για κινηματογράφο και για τηλεόραση», ανέφερε ο Φαίδωνας Σοφιανός.