10η Εντολή: Το επεισόδιο που δεν είδαμε…

Απόψευ, στις 22:30, η «10η Εντολή» ξαναχτυπά στον τόπο του εγκλήματος με ένα «εκρηκτικό» επεισόδιο που μας χρωστούσε από την περσινή σεζόν.

Επεισόδιο: «Μπαρούτη»
Ο Πρόδρομος (Αντίνοος Αλμπάνης) και ο Ταξιάρχης (Δημήτρης Πασσάς), τα αδέλφια Μπαρούτη, γεννιούνται στο χωριό Φυτίλια. Από παιδιά αναπτύσσουν μια «εκρηκτική» προσωπικότητα που τους δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις τους με τους συγχωριανούς. Λατρεύουν να παίζουν με οτιδήποτε κάνει κρότο και προκαλεί ζημιές. Μετά από ένα τραγικό συμβάν κατά το οποίο χάνει τη ζωή του ο λυκειάρχης τους, τα δύο αδέλφια το σκάνε για την Αθήνα. Αρχικά, κάνουν διάφορες δουλειές για να επιβιώσουν. Στο μεταξύ, γνωρίζουν την Σμαρώ (Ευγενία Δημητροπούλου) και την Μαρκέλλα (Ευτυχία Γιακουμή), ερωτεύονται και μένουν μαζί. Δεν αντέχουν, όμως, για πολύ το μεροκάματο και βγαίνουν στην παρανομία. Ληστεύουν καταστήματα, τράπεζες, χρηματαποστολές και τους αρέσει να υπογράφουν κάθε δράση τους με μία έκρηξη. Συλλαμβάνονται, αλλά κατορθώνουν και δραπετεύουν με τη βοήθεια της Μαρκέλλας και της Σμαρώς. Αλλάζουν πόλεις και ονόματα, μέχρι που αποφασίζουν για χάρη των παιδιών που φέρνουν στον κόσμο να κάνουν ένα τελευταίο μεγάλο χτύπημα και να αποσυρθούν. Η μοίρα, όμως, αποφασίζει διαφορετικά…

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος κρατάει το σκηνοθετικό τιμόνι, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή. Το καστ συνθέτουν οι Αντίνοος Αλμπάνης, Ευγενία Δημητροπούλου, Δημήτρης Πασσάς, Ευτυχία Γιακούμη, Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Αντωνίου, Νίκος Ψαρράς, Έρση Μαλικένζου, Όμηρος Πουλάκης, Μυρτώ Αλικάκη κ.ά.