Τι λέει η γλώσσα του σώματος για Βαρουφάκη και Τσίπρα;

Πως τους περιέγραψε ο Σταύρος Πλουμιστός;

Τον σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας Σταύρο Πλουμιστό είχαν καλέσμένο στο «MEGA με ΜΙΑ» o Μάρκος Σεφερλής με την παρέα του, ο οποίος εκτός από τα τηλεοπτικά πρόσωπα ανέλυσε τη γλώσσα του σώματος και τη φωνή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι σταρ, η μόρφωση του του δίνει μια τεράστια άνεση επικοινωνίας και εξ' επί τούτου έχει αναπτύξει μία ιδιόμορφη τεχνική ψυχραιμίας και υπομονής, που άλλοτε τον κάνει εξαιρετικά συμπαθή και ευγενή και άλλοτε προκλητικό και νάρκισσο. Είναι θέμα πως θα το διαχειριστεί. Έχει καλλιτεχνικές τάσεις. Είναι δημιουργικός και συνήθως η στρατηγική επικοινωνίας που εφαρμόζει το δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα και στο τέλος τον δικαιώνει. Στους επόμενους μήνες θα λοιδορηθεί, θεωρώ θα υποστεί πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά θα έχει καταφέρει τους προσωπικούς του στόχους.»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, αν βλέπατε την πρώτη συνέντευξη που έδωσε στα 17 του στην κ. Παναγιωταρέα θα διαπιστώνατε κι εσείς ότι εκπαιδεύτηκε από τότε για τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Η χροιά της φωνής του, ο τονισμός των λέξεων και κυρίως η ταχύτητα. Είναι ο πιο πειστικός τρόπος επικοινωνίας. Είναι αυτό που λέμε φωνή ηγέτη, σε πείθει. Είναι μετριοπαθής, έχει λεπτούς τρόπους, είναι πρακτικός, είναι μεθοδικός και πάρα πολύ ερωτικός. Πολύ ερωτικός. Η πίεση που θα δεχτεί, που ασκείται αυτό το διάστημα δεν τον πτοεί να κάνει αυτό που θέλει.»