Σεργουλόπουλος για Γκλέτσο: «Όταν κάνεις δηλώσεις και λες “εγώ είμαι αυτό”, υπάρχουν κυρώσεις…»

«Είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί ξεκαθαρίζουν ορισμένοι άνθρωποι και να καταλάβουμε επιτέλους και ποιος είναι ο απέναντι».

Για τις δηλώσεις του Απόστολου Γκλέτσου στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά και στο Down Town, συζήτησαν στο ΦΜ Live, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο να τάσσεται υπέρ του δημάρχου Στυλίδας.

«Όταν ένας άνθρωπος κάνει κάποιες δηλώσεις, από εκεί και πέρα υπάρχουν κυρώσεις, έχει ένα κόστος ζωής. Όταν κάνεις δηλώσεις και λες εγώ είμαι αυτό, έχεις κόστος. Είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί ξεκαθαρίζουν ορισμένοι άνθρωποι και να καταλάβουμε επιτέλους και ποιος είναι ο απέναντι. Γιατί ναι μεν κάνει δήλωση ένας άνθρωπος και έχει την τόλμη να πει ένα, δύο πράγματα, αλλά από εκεί και πέρα να δούμε και οι υπόλοιποι τι είναι. Ο καθένας την οικογένειά του την ορίζει όπως γουστάρει και ξέρει πάρα πολύ καλά πριν πει κάτι το τι θα γίνει. Θα έρθει ο άλλος και θα πει “πώς θα το αντιμετωπίσει το παιδί σου”, ξέρει αυτός πώς θα το αντιμετωπίσει. Όταν η Πολιτεία δώσει ένα δίκιο και πει ότι εγώ βγάζω διά νόμου ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι σε όλους τους άλλους σε δικαιώματα. Από εκεί και πέρα και ο άλλος αισθάνεται πιο άνετα να βγει και να πει μια κουβέντα παραπάνω και να αποκαλυφθεί και στους γονείς του, στα παιδιά του, στη γειτονιά και σε όλο τον κόσμο. Διότι η Πολιτεία έχει αποδεχθεί αυτό το πράγμα και είναι αποδεκτό. Οπότε αυτό δίνει και στους ανθρώπους μια ελευθερία να μιλήσουν περισσότερο. Θα μιλήσουν πολλοί, εγώ αυτό πιστεύω».