Πάρης Σκαρτσολιάς: «Στην αρχή φρίκαρα όταν έγραψαν ότι…»

Πάρης Σκαρτσολιάς

Πώς βρέθηκε στο Καφέ της Χαράς και τι δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει στο θέατρο;

Ο Πάρης Σκαρτσολιάς, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο του Μανωλάκη στο «Καφέ της Χαράς» μίλησε στην εκπομπή La biri biri για την εποχή εκείνη, τα χρήματα που έπαιρνε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο θέατρο, αλλά και τα δημοσιεύματα που τον έκαναν να φρικάρει…

«Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο γιατί έχω πέσει σε ανθρώπους οι οποίοι ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου. Στο να με φτιάξουν, να με στήσουν, να με μάθουν πράγματα. Οπότε δεν θα πω αυτοδίδακτος, θα πω ότι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι σκηνοθέτες, οι συνάδελφοι μου. Είχα περάσει σκοτεινές στιγμές πέρυσι στο θέατρο. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα επαγγελματικό θέατρο και είδα τις δυσκολίες. Ειδικά στο θέατρο είχα θέμα με τη φωνή. Έφτανα στο σημείο να φωνάζω, να πετάγονται οι φλέβες και να μου λένε «καλή η προσπάθεια, αλλά δεν ακούγεσαι πέρα από την τρίτη σειρά». Εν τέλει είναι τεχνικό. Οπότε αντιμετώπιζα σε κάθε σκηνή πολλά θέματα.»

Πώς βρέθηκε να υποδύεται τον «Μανωλάκη» στο Καφέ της Χαράς;
[dfp_ads id=236982]

«Πήγα να δω ένα θέατρο και ήταν ο Χάρης Ρώμας και μου είπε «θες να έρθεις να κάνεις ένα κάστινγκ για ένα ρόλο;». Εγώ τον Χάρη τον ήξερα ως Κατακουζηνό από το Κωνσταντίνου και Ελένης, οπότε ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και είπα ναι εννοείται. Από το Καφέ της Χαράς θυμάμαι το πάρα πολύ καλό κλίμα και το πάρα πολύ γέλιο. Θυμάμαι τη δυσκολία που ένιωθα εγώ λόγω της ηλικίας με τις ώρες των γυρισμάτων και το πρόγραμμα μου. Το κρύο που φάγαμε στο Βερολίνο. Τα ταξίδια που πηγαίναμε εκτός Αθηνών, γιατί το Καφέ είχε ελάχιστα γυρίσματα στην Αθήνα.»

«Με ενοχλούσε που με φώναζαν «Μανωλάκη» μέχρι να ασχοληθώ πάλι με αυτό και να καταλάβω ότι μερικά πράγματα είναι στο φάσμα της δουλειάς.»

«Εκείνα τα χρόνια έπαιρνα καλά λεφτά. Άμα τα μάζευα όλα θα πήγαινα διακοπές. Μια Μαδρίτη… μπορεί να πήγαινα και Αμερική.»

Τα αναληθή δημοσιεύματα

Στην αρχή φρίκαρα όταν έγραψαν ότι έχω πεθάνει. Ανακάλυψα ότι αυτό ήταν μια μόδα της εποχής. Δεν ήμουν μόνο εγώ. Σε πάρα πολλούς ανθρώπους το είχαν γράψει αυτό. Κινήθηκα νομικά. Το αποκατέστησαν. Πιο πολύ όμως με πείραξε ο λόγος γιατί είναι κάτι που άμα δεν το διαχειριστείς σωστά μπορεί να σου κάνει ζημιά.»