Πάνος Ιωαννίδης: «Έφευγα από τη δουλειά με κλάματα από τα νεύρα μου…»

Πάνος Ιωαννίδης

Ο κριτής του MasterChef εξομολογείται...

Στο ένθετο People Thema και στον Κώστα Μπουρούση έδωσε συνέντευξη ο Πάνος Ιωαννίδης. Ο κριτής του MasterChef μίλησε για τον λόγο που επέλεξε τη μαγειρική μια εποχή που δεν ήταν τόσο της… μόδας.

Την εποχή που αποφάσισες να γίνεις μάγειρας, οι σεφ δεν απολάμβαναν τιμές ροκ σταρ όπως σήμερα. Πώς το επέλεξες;

Στους μαθητές μου λέω ότι γίνεσαι μάγειρας, αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι γεννιέσαι food lover, φτάνει να το ακολουθήσεις με συνέπεια και υπομονή, ώστε να το εξελίξεις τεχνικά, ιδεολογικά και ακαδημαϊκά ως επαγγελματίας. Η μαγειρική για μένα είναι τρόπος ζωής, αγάπης, δοτικότητας και έκφρασης. Είναι καλλιτεχνία και πηγάζει από μέσα μου. Στα 17 μου απλώς το επέλεξα και επαγγελματικά.

Στην Ιταλία έζησα πολλά χρόνια και εργάστηκε σε ξενοδοχεία. Έφευγα από τη δουλειά με κλάματα από τα νεύρα μου. Ωστόσο δεν το έβαλα ποτέ κάτω, ούτε τελικά τα παράτησα, όσο κοντά και αν έφτανα γιατί τελικά ο καθένας προσπαθούσε να ξεσπάσει πάνω μου τα όποια κόμπλεξ είχε ή δεν είχε. Η αλήθεια είναι, όμως ότι πρέπει να υπακούς τις εντολές του σεφ σου, ανεξαρτήτως αν έχεις αντίθετη άποψη. Εκείνος έχει όλη την ευθύνη και η πειθαρχία είναι το παν στην κουζίνα.

Επειδή λοιπόν μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα και πέρασα δύσκολα, δεν το κάνω σήμερα που ηγούμαι εγώ σε μία κουζίνα. Αν δεν μου κάνει κάποιος, διακόπτω τη συνεργασία μαζί του. Bullying όμως δεν θα κάνω ποτέ.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!