Nomads: Απίστευτη ανατροπή στον τρίτο υποψήφιο προς αποχώρηση!

Nomads

Οι ομάδες του Ωκεανού και της Φωτιάς αναμετρήθηκαν ώστε να βγει ο τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Στο αγώνισμα Ασυλίας, οι παίκτες του Ωκεανού και της Φωτιάς αναμετρήθηκαν ένας προς έναν και ο αγώνας ήταν σκληρός, κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του Ωκεανού. Η ομάδα της Φωτιάς οδηγήθηκε σε ψηφοφορία και ενώ όλοι θα περίμεναν ο Γιώργος Μαυρίδης να βγει ξανά υποψήφιος λόγω των σχέσεων με την ομάδα, οι παίκτες έθεσαν ως τρίτη υποψήφια την Μαντώ Γαστεράτου!

Ο Παναγιώτης Βασιλάκος, η Νατάσα Καλογρίδη και η Μαντώ Γαστεράτου είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Δείτε εδώ την ψηφοφορία της ομάδας της Ζούγκλας!

Το αγώνισμα

Το συγκεκριμένο αγώνισμα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι δυο ομάδες του Nomads προέρχεται από το γνωστό σε Ευρώπη και Αμερική πλέον άθλημα LOG ROLLING που ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα όταν μεταφέρονταν τεράστιες ποσότητες κορμών στα ποτάμια. Κάποιος έπρεπε να ισορροπήσει πάνω σε κάθε κορμό για να συνεχίζεται απρόσκοπτη η πορεία του στο ποτάμι. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να μάθουν να ισορροπούν, ώστε να αποφεύγουν τα ατυχήματα. Στην πορεία η ανάγκη έγινε παιχνίδι και διαγωνισμός ισορροπίας μεταξύ των ξυλοκόπων. Στις μέρες μας έχει φτάσει να είναι άθλημα με ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο.

Οι κανόνες

Οι παίκτες έπρεπε να ανέβουν πάνω στον περιστρεφόμενο κύλινδρο, στο σημείο που βρισκόταν η κόκκινη γραμμή. Μόλις ο Γρηγόρης έδινε το σύνθημα, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα πόδια τους, για να γυρίσουν τον κύλινδρο με σκοπό να ρίξουν τον συμπαίκτη τους στη λάσπη. Εκείνος που έπεφτε πρώτος έχανε, ενώ ο νικητής θα κέρδιζε ένα βαθμό για την ομάδα του.

Σε περίπτωση που έπεφταν και οι δυο παίκτες από τον κύλινδρο, έχανε εκείνος που έπεφτε πρώτος στη λάσπη ή που ακουμπούσε τον κύλινδρο. Δεν επιτρεπόταν οι παίκτες να ακουμπήσουν τον συμπαίκτη τους για να τον ρίξουν. Επίσης, δε μπορούσαν να γυρίσουν τον κύλινδρο χρησιμοποιώντας τα χέρια τους.

Οι αρχηγοί των ομάδων επέλεγαν  ποιοι παίκτες θα συμμετέχουν σε κάθε γύρο.

Η ψηφοφορία

Η Αποστολία Ζώη, η Χριστίνα Κολέτσα, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και ο Μάνος Πίντζης ψήφισαν τη Μαντώ Γαστεράτου.

Η Μαντώ Γαστεράτου ψήφισε τον Νίκο Αναδιώτη.

Ο Γιώργος Μαυρίδης ψήφισε τον Μάνο Πίντζη.

Ο Νίκος Αναδιώτης ψήφισε τον Γιώργο Μαυρίδη.