«Η μάνα μου είναι απόγονος του Κολοκοτρώνη»

«Έβγαλα αρκετά χρήματα και τα έφαγα...»

Σε ηλικία 17 χρονών άρχισε να βγάζει τα πρώτα του χρήματα και από τότε μέχρι σήμερα ο Λευτέρης Μυτιληναίος έχει ζήσει μεγάλες δόξες, ενώ έχει στο ενεργητικό του 875 τραγούδια. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού μιλά για την καταγωγή του, αλλά και τις επιπολαιότητες που έκανε με τα χρήματα που έβγαλε από το τραγούδι.

leyterismytilinaios20616

Ξεκίνησες τη δισκογραφία σου το 1970.

Ακριβώς. Η μάνα μου είναι απόγονος του Κολοκοτρώνη, η οικογένεια μου ήταν εύπορη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πείνασα, υπήρχε μια προϋπόθεση από τους γονείς, δεν οφειλόταν σε εμένα. Σε ηλικία 17 -18 χρονών άρχισα να βγάζω τα δικά μου λεφτά, δεν υπήρχε λόγος να ζητάω από τους δικούς μου.

Είχες δόξα, χρήματα, όλο το «πακέτο».

Ναι, έβγαλα αρκετά χρήματα και τα «έφαγα». Τα λεφτά για να τα «τρως» είναι, αλλά έχει μείνει και κάτι.

Που ξόδεψες τα χρήματα σου;

Ούτε ξέρω, δεν έκανα τη μεγάλη ζωή, επιπόλαιη ζωή έκανα. Μπορεί να έφευγα για μια μέρα και να καθόμουν τέσσερις μέρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα τα έχω βρει με τον εαυτό μου, δεν μου λείπει τίποτα. Έκανα πάρα πολλά λάθη και τα έχω χρεώσει σε εμένα. έχω κάνει μόνο μεγάλα λάθη. Πρόσεχα τη ζωή μου, τον εαυτό μου, δεν έκανα υπερβολές, για να είμαι υγιής, δεν έκανα ακρότητες. Δεν πίνω, δεν καπνίζω και το πάθος μου είναι τα ταξίδια, τη φυγή. Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο.