Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια του Διονύση Τσακνή – «Έχασα τη μισή ζωή μου»

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

«Το έμαθα χαράματα, ήμουν από τους πρώτους που το έμαθε».

Στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και τον Κώστα Τσουρό έδωσε συνέντευξη ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος συγκινημένος μίλησε για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Όταν φτάνει το θέμα στον Λαυρέντη η συγκίνηση πάντα με κυριεύει. Ο Λαυρέντης θα ζει πάντα μέσα μου. Παίζαμε στο θέατρο δάσους, πρέπει να ήταν το ’94 ή ’95. Πήραμε το αυτοκίνητο μια ώρα πριν για να προσεγγίσουμε τη συναυλία. Μας σταματάει ένας τροχονόμος και μας λέει “ο δρόμος είναι κλειστός, δεν ανεβαίνει κανείς πάνω. Έχει συναυλία ένας Τσακνής Μαχαιρίτσας”.

Με τον Λαυρέντη δεν ήμασταν φίλοι, ήμασταν συγγενείς. Τον πάντρεψα, του βάφτισα την κόρη. Ξεφεύγει από αυτό που λέμε συνεργασία η φιλία, γίνεται συγγένεια. Με ότι συνεπάγεται μια συγγένεια. Γιατί έχει και τις κόντρες της και όλα, τα οποία είναι τόσο γλυκά και τόσο πολύ μου λείπουν. Είναι τόσο νωρίς και δεν έχω προλάβει ακόμα να τον θρηνήσω. Έχασα τη μισή ζωή μου, πέρα από την καλλιτεχνική.

Μαζί γνωρίσαμε ωραία πράγματα, πολύ επιτυχημένες στιγμές και τις μοιραστήκαμε πολύ γλυκά και τρυφερά. Αυτός είναι ο Λαυρέντης μου, ο δικός μου Λαυρέντης. Το “χύμα” του Λαυρέντη ήταν ένα στοιχείο για το οποίο καυγαδίζαμε πολλές φορές. Πολλές φορές τσακωνόμασταν. Και τώρα του έχω θυμώσει, έχω θυμό, για την υγεία του. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτός ήταν.

Έχω καθημερινή επικοινωνία με τη σύζυγο Λαυρέντη και με τη βαφτιστήρα μου. Κάνουν έναν τεράστιο αγώνα, ανεβαίνουν έναν μεγάλο Γολγοθά. Το έμαθα χαράματα, ήμουν από τους πρώτους που το έμαθε», είπε ο Διονύσης Τσακνής.