Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Δεν μπορεί να αμαυρώνεται ολόκληρη η Εκκλησία από τον Αμβρόσιο»

Θανάσης Αλευράς: «Δεν μιλούν το λόγο του Χριστού. Τι διαβάζουν;»

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Καλημερούδια» οι δύο ηθοποιοί μίλησαν για το ομοφοβικό παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.
«Η απάντηση σε όλο αυτό αν θέλουμε κάποια στιγμή ο κύκλος να κλείσει, είναι να μην απαντήσεις καθόλου. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να απαντάμε βία στη βία, αίμα στο αίμα, επίκριση στην επίκριση. Δεν το έχουμε καταλάβει ότι έτσι δεν κλείνουν οι κύκλοι αλλά αναπαράγονται στον αιώνα των αιώνων. Εάν εγώ αποφασίσω τον ρατσιστή να μην τον δω, δεν υπάρχει, ας πει ό,τι θέλει. Δεν μιλούν το λόγο του Χριστού. Τι διαβάζουν; Να την ξαναδιαβάσουν τη Βίβλο. Να δουν τη διαφορετικότητα, τη συγχώρεση, την αγάπη» ήταν ανάμεσα σε όσα ανέφερε ο Θανάσης Αλευράς, ενώ η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η οποία έχει σπουδάσει και θεολογία, ανέφερε την ανάγκη η Εκκλησία να εκφράσει την επίσημη θέση της….
«Η Εκκλησία πρέπει να εκφράσει την επίσημη θέση της «Η μαζεύτε τον! Ή η δικιά μας θέση είναι αυτή. Δεν μπορεί να αμαυρώνεται ολόκληρη η Εκκλησία από τον Αμβρόσιο. Ή από τον άλλον… γιατί είναι κι άλλοι. Θυμάμαι και με την πεολειχία κάτι. Ο …Πειραίως έλεγε ότι παθαίνεις αρρώστιες και αυτά. Δεν μπορεί να βγαίνουν επίσημα τέτοιες θέσεις. Θα έπρεπε γιατί υπάρχουν πεφωτισμένοι άνθρωποι στην Εκκλησία, θα πρέπει να βγουν επίσημα και να μιλήσουν και αυτοί, να μην ακούμε μόνο το σκωταδισμό»

https://www.youtube.com/embed/j3hC2lKe8yk