Το Kill Bad Food αποχώρησε από το Alert

Kill Bad Food

Οι δημιουργοί της εκπομπής μιλούν για λογοκρισία που δέχτηκαν από το κανάλι...

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το πρωί του Σαββάτου στα social media. Αιτία η διακοπή μετάδοσης της επιτυχημένης εκπομπής Kill Bad Food, μιας ψυχαγωγικής εκπομπής για το φαγητό από το Alert tv. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εκπομπής, αιτία της διακοπής είναι η λογοκρισία που δέχτηκαν από το κανάλι σχετικά με το σκηνικό του 14ου επεισοδίου της εκπομπής. Ο Χρήστος Μουστάκας μίλησε στο zappit και εξηγεί τους λόγους που διεκόπη η συνεργασία τους.

Γιατί αποχωρήσατε από το Alert;

Όταν φτάνεις στο σημείο να μην μπορείς να συνεννοηθείς και οι διαστάσεις απόψεων απειλούν το αισθητικό και ιδεολογικό αποτέλεσμα της δουλειάς σου, δεν μπορείς παρά να προστατεύσεις εσένα αλλά και τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου.

Για ποιο λόγο κόπηκε το επεισόδιο που ήταν να μεταδοθεί παραμονή τη 25ης Μαρτίου;

Σε μία εκπομπή με θέμα την 25η Μαρτίου και το αν τελικά η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, με ειδική αναφορά στους Ήρωες αυτής της χώρας μέσα από την ιστορία αλλά και στη σημερινή πραγματικότητα αποφασίσαμε να στήσουμε μέσα στο πλατό μια μεγάλη μπουγάδα η οποία περιείχε και μία ελληνική σημαία. Στόχος μας ήταν να τονίσουμε την προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως αλλά και μέσα στην επικράτεια να κρεμάνε την Ελλάδα στα μανταλάκια. Το πώς ξεπλένουν τα πάντα με την πρόφαση του πατριωτισμού και αν αυτός ο πατριωτισμός στηρίζεται στα αγνά και λαϊκά αισθήματα του σύγχρονου Έλληνα. Επικαλέστηκαν «προσβολή εθνικού συμβόλου».

Ποια ήταν η επίσημη αντίδραση του καναλιού

Το κανάλι αντέδρασε τηλεφωνικά. Αυτό όμως δεν είναι μία τακτική που με εξέπληξε. Το Alert, ίσως επειδή είναι πολύ νέο και μικρό κανάλι προσπαθεί να βρει το δρόμο του παλεύοντας ακόμη και με τους κακούς του δαίμονες.

Ξεκινήσατε στον τηλεοπτικό αέρα στις 2 Δεκεμβρίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρατε να χτίσετε το δικό σας κοινό. Τώρα τι;

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω για το επόμενο βήμα. Όμως το kill bad food έδειξε ότι έχει μεγάλη δυναμική και πραγματικά απέκτησε πολλούς φανατικούς φίλους-θεατές. Το Alert, μας έδωσε το βήμα για να ξεκινήσουμε και τώρα μας ανοίγει και την πόρτα για να προχωρήσουμε μπροστά.