Κάτια Δανδουλάκη: Πώς αντιμετώπισε τον θάνατο του Μάριου Πλωρίτη;

«Έφυγαν όλα τα σημεία αναφοράς μου…».

Καλεσμένη στο «Πρωινό» ήταν η Κάτια Δανδουλάκη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στον Μάριο Πλωρίτη, εξηγώντας στους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά πώς αντιμετώπισε τον θάνατό του.

«Μου πήρε εννέα χρόνια, τόσα είναι από τότε που έφυγε ο Μάριος, να βγάλω το κεφάλι μου από το… νερό και να ανασάνω γιατί νόμιζα ότι πνιγόμουν. Ότι είχα περάσει και με έστειλε στο νοσοκομείο, ήταν ότι πίεζα μέσα μου την αβάσταχτη λύπη, ήταν σαν να έχει μελανιά η ψυχή σου. Αυτό δεν φεύγει ποτέ. Έφυγαν όλα τα σημεία αναφοράς μου. Το ότι θα πάω στο θέατρο και θα πάρω τον Μάριο να του πω ότι έφτασα, ότι κάνω ένα ταξίδι και τον παίρνω και του λέω ότι φτάσαμε και περνάμε καλά. Το τι έργο θα ανεβάσουμε. Έφυγε το ‘με’ κι έγινε ‘εγώ’.

Έμαθα ένα καινούργιο αλφαβητάριο ζωής, το οποίο μου πήρε εννιά χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι τώρα πρέπει να ξαναβγάλω το κεφάλι στην επιφάνεια γιατί είμαι ένας βαθιά αισιόδοξος άνθρωπος και ξέρω ότι κι εκείνος θα ήταν ευτυχισμένος να με βλέπει δημιουργική. Και νομίζω ότι το κατάφερα φέτος. Φέτος έκανα για πρώτη φορά ταξίδι μόνη μου. Ήθελα να έχω κάποιον δίπλα μου. Ότι θα πάθω κάτι, ότι θα λιποθυμήσω, ότι θα αρρωστήσω και ποιος θα με βρει να με πάει που. Είχα πανικούς και φέτος ξαφνικά είπα ότι θέλω να κάνω ένα ταξίδι εντελώς μόνη. Πήγα τελικά στο Λονδίνο και γύρισα πολύ ήρεμη, πολύ γεμάτη».