Γλυκές Αλχημείες στη Δανία!

Ένα ταξίδι γνωριμίας και γεύσεων στην καταπράσινη Δανία πραγματοποίησαν οι «Γλυκές Αλχημείες» με τον Στέλιο Παρλιάρο απόψε στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η εκπομπή πήγε στη Δανία για να γνωρίσει από κοντά την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, απόλυτα χρήσιμων στη ζαχαροπλαστική. Από τα λιβάδια και τις φάρμες που ζουν ήρεμα οι αγελάδες, μέχρι την τελική μορφή που παίρνει το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το φρέσκο τυρί, πριν γίνουν ένα υπέροχο γλυκό στο τραπέζι μας.
Σε μια καταπληκτική κουζίνα ο Στέλιος Παρλιάρος έκανε μια τάρτα με μήλα και μύρτιλλα. Τραγανή και με άρωμα βουτύρου τάρτα με γέμιση από μήλα και μύρτιλλα, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού που περιχύνεται από μια κρέμα κανέλας. Θα σας εντυπωσιάσει με την νοστιμιά που κρύβει η απλότητα της παρασκευής της.
Μια τούρτα με λευκή κρέμα, εντυπωσιακή και πλούσια σε γεύση, ξεχειλίζει από το άρωμα του αμυγδάλου. Σερβίρεται με κόκκινα φρούτα του δάσους που υπάρχουν άφθονα στη Δανία.
Και για το τέλος ένας συνδυασμός των ελληνικών και δανέζικων γεύσεων. Μαρμελάδα από ξερά σύκα, σταφίδες, μέλι και πορτοκάλι συνοδεύει τα μοναδικά σε γεύση Δανέζικα τυριά.